SILVERMONT

Intel ima novu tehnologiju za štedljivije smartphoneove

09.05.2013 u 16:43

Bionic
Reading

Silvermont će biti temelj brojnih 22-nanometarskih proizvoda namijenjenih tabletima, smartphoneovima, mikroposlužiteljima, mrežnoj infrastrukturi, pohrani, automobilskim sustavima za informiranje i zabavu

U Intelu tvrde kako nudi i otprilike tri puta bolje vršne performanse, odnosno iste performanse uz otprilike pet puta manju potrošnju energije u odnosu na trenutnu generaciju procesorskih jezgri Atom.

Projektirana je i suoptimizirana Intelovim 22-nanometarskim procesom SoC, u kojem se koriste tranzistori 3D Tri-gate.

Poboljšanja mjerena performansama po wattu omogućit će znatne razlike u performansama i responzivnosti na računalnim uređajima utemeljenima na tim proizvodima.

Intelov četverojezgreni sustav na čipu Bay Trail na tržište bi trebao izaći u tabletnim računalima tijekom blagdanske sezone 2013. godine, a više će no udvostručiti računalne performanse trenutne Intelove ponude tableta.

Platformu Merrifield Intel bi trebao početi isporučivati do kraja godine. Omogućit će bolje performanse i trajanje baterije u odnosu na proizvode trenutne generacije te će podržavati servise koji prepoznaju okruženje i osobne servise, ultrabrzo povezivanje radi prijenosa web sadržaja strujanjem te bolju zaštitu podataka, uređaja i privatnosti.

Platforma Avoton omogućit će vrhunsku energetsku učinkovitost i performanse po vatu za mikroposlužitelje, pohranu i rasprostiruća radna opterećenja u podatkovnim centrima. Avoton je Intelov sustav na čipu Atom druge generacije.

Više o mikroarhitekturi Silvermont možete doznati ovdje