VIDEO DO VIDEA

Instagram napokon dozvoljava preuzimanje javnih Reelsa

21.06.2023 u 08:11

Bionic
Reading

Kompanija se nada da će ovim potezom potaknuti korisnike da gledaju više kratkih videa

Instagram konačno dozvoljava korisnicima da preuzmu Reelse koje su objavili drugi kako bi ih objavljivali izvan aplikacije. Konkurentska aplikacija TikTok ovu značajku ima već nekoliko godina, pružajući svima mogućnost gledanja videa sa vodenom oznakom, izvještava TechCrunch.

Instagramov šef Adam Mosseri u utorak je na javnom kanalu Instagrama objavio da će američki korisnici aplikacije moći početi preuzimati videe na uređaje pritiskom na ikonicu za dijeljenje i biranjem opcije Download.

Mosseri naglašava da se tako mogu preuzimati samo Reelsi koji su objavljeni na javnim računima. Javni računi također mogu isključiti mogućnost preuzimanja Reelsa.

Ono što Mosseri nije spomenuo je da će svaki preuzeti Reel imati oznaku Instagrama, slično kao što to radi TikTok.

Instagram je 2021. prestao promovirati sadržaj koji je na sebi imao oznaku TikToka. YouTube je u rujnu prošle godine počeo ubacivati svoj logotip u Shortse kako bi obeshrabrio dijeljenje među platformama. Instagramov potez za preuzimanje Reelsa taktika je kojom želi privući ljude da na Instagramu gledaju više videa.

Reelsi su već neko vrijeme fokalna točka Metinog razvoja i povećanja zarade. Zuckerberg je tijekom saziva investitora nakon prvog kvartala rekao da je zarada Instagrama porasla 24 posto zahvaljujući AI sustavu za preporuku Reelsa.