novi eksperiment

Instagram konačno testira značajku koju dugo čekamo

17.02.2020 u 10:59

Bionic
Reading

Ako sve pođe po planu, uskoro bismo Instagramov News Feed mogli početi organizirati po vremenu objave

Instagram je prije dvije godine na razočaranje brojnih fanova mreže počeo s eksperimentima vezanima uz korisničke feedove. Objave tuđih profila prestale su se ispisivati po vremenu objave, već prema 'volji' algoritma koji je zaključio isplati li se neku objavu uopće pregledati.

Analitičarka Jane Manchun Wong nedavno je na Twitteru objavila novo otkriće - značajku skrivenu u kodu Instagrama koja će korisnicima napokon opet pružiti mogućnost poretka objava prema vremenu objave.

Wong tvrdi da će mogućnost pregleda feeda kronološkim redom biti zasebna sekcija Instagrama. Aplikacija će, konkretno, slijediti Twitterov primjer i pružiti nam mogućnost prebacivanja na kronološki ispis objava. Kao što je TheNextWeb i sam napisao, bolje išta nego ništa.

Podsjetimo, Instagram izbacuje poruku 'you're all caught up' kojima korisnicima daje do znanja da su pogledali sve objave unutar zadnjih 48 sati. Problem je, doduše, što objave koje su pregledali nisu nužno poredane kronološkim redom. Dolazak nove značajke koja bi to mogla promijeniti, još nije u cijelosti poznat, s obzirom da se, kao što je i sam izvor naveo, riječ o još jednom Facebookovom eksperimentu.