BAŠ KAO NA FILMU

Igre s uživljavanjem u uloge uživo prvi put na sajmu Reboot Infogamer

09.11.2016 u 08:58

Bionic
Reading

Peto izdanje Reboot Infogamera, jednog od najvećih europskih sajmova posvećenih igrama, ove godine prvi put ima novi, nesvakidašnji sadržaj: Igre s uživljavanjem u uloge uživo

Kreativni kolektiv Terrible Creations posjetiteljima će tijekom šest sajamskih dana ponuditi više igara domaćih autora. Moći će postati mafijaški boss, vikinški mornar, hrabri uskok, svećenica iz vremena starih Slavena, članica posade u floti koja prati Battlestar Galacticu, časnica u Imperijalnoj mornarici u Ratovima zvijezda…

Igrat će u stvarnom vremenu i prostoru, uživo, u neposrednoj interakciji s drugim igračima. Kao da su u filmu ili kazališnoj predstavi, s time da radnja i ishod ovise o onome što sami odluče i poduzmu, što igre čini nepredvidljivima i uzbudljivima.

Za sudjelovanje nije potrebno imati prethodno znanje i iskustvo, znati glumiti ili učiti tekst napamet. Dovoljno je usuditi se probati nešto novo, doživjeti nesvakidašnje iskustvo, odigrati igru koju ćete pamtiti.

Terrible Creations će također držati uvodna predavanja kojima će posjetitelje upoznavati s igrama s uživljavanjem u uloge. Neke od igara bit će dostupne i na engleskom jeziku.

Što ćete moći igrati? Izbor je zbilja velik. Jedino što trebate učiniti je posjetiti Terrible Creations na Infogameru na Zagrebačkom velesajmu između 8. i 13. listopada i iskusiti LARP iz prve ruke.