MALO JE URANIO

Idemo sada službeno, ovo je LG G Pro 2

13.02.2014 u 19:50

Bionic
Reading

U LG-u su po prvi put službeno pokazali nasljednika pametnog telefona G Pro. Ima veći zaslon, jači zvučnik, pristojnu konfiguraciju ispod haube...

LG-ov G Pro 2 je nešto veći - ima IPS zaslon dijagonale 5,9 inča (14,9 centimetara), naspram 5,5 inča prethodnog modela - i tanji (8,3 milimetra), a ima i metalnu stražnju stranu.

Pogoni ga četverojezgreni Snapdragon 800 na 2,26 GHz. Ugrađena memorija broji 32 GB (proširivo pomoću kartice mikroSD) i tri GB DDR RAM-a.


Novosti su ugrađeni zvučnik snage 1 W (navodno za trećinu glasniji od prethodnika),stražnja kamera s 13 megapiksela i optičkom stabilizacijom slike, s kojom možete snimati 4K video te prednja kamera s 2,1 megapiksela.

Operativni sustav je Android 4.4 Kitkat, kojem je pridodana nova LG-ova sigurnosna značajka Knock Code, pomoću koje smartphone možete otključati bez gledanja u zaslon.

Nije u pitanju zamjena za KnockOn, već o aplikaciji koja stvara nevidljivu mrežu na zaslonu na kojoj možete napraviti više od 86 tisuća različitih kodova za otključavanje.

Ubacili su i značajku pomoću koje možete smanjiti zaslon na veličinu između 3,4 i 4,7 inča (8,6 do 11,9 centimetara), dvostruki internetski preglednik i novu zaštitu koja lozinkom brani pristup datotekama i medijskom sadržaju.

Dolazi u dva modela - jedan podržava LTE, drugi LTE-A. U prodaju će biti pušten u Južnoj Koreji tijekom ovog mjeseca, nakon čega će postupno stizati i u ostatak svijeta.

Službeno predstavljanje zakazano je za 24. veljače u Barceloni, tijekom Mobile World Congressa, piše Verge