GOSTOVANJE U OSIJEKU

IBM predstavio rješenja za male i srednje tvrtke

21.02.2013 u 20:12

Bionic
Reading

IBM Hrvatska u Osijeku je predstavio razvojnu strategiju tvrtke, kao i rješenja i usluge namijenjene malom i srednjem poduzetništvu koje tvrtkama mogu pomoći u upravljaju velikim količinama podataka

Jedan od izazova s kojim se organizacije danas sve više suočavaju jest obrada sve veće količine podataka (Big Data).

IBM je prije tri godine preuzeo tvrtku Netezza, koja kao specijalizirani uređaj za skladišta podataka, dramatično ubrzava tradicionalnu analitiku koristeći se tehnologijama Big Data poput masivnog paralelizma u procesuiranju podataka, kombiniranog s njihovim naprednim filtriranjem.

IBM je u veljači ove godine najavio i namjeru za preuzimanjem tvrtke Star Analytics iz tehnološkog sektora čija rješenja omogućuju brži pristup te uvid u stvarnom vremenu u specijalizirane izvore podataka.

Haris Kulenović iz IBM-a Hrvatska održao je predavanje o IBM-ovim sustavima PureFlex, koji uključuju integrirane uzorke znanja oblikovane za automatiziranje i optimiziranje postavljanja, kao i održavanja radnih opterećenja.

Predstavljen je i najnoviji član obitelji diskovnih sustava Storwize V3700, koji malim i srednje velikim tvrtkama pomaže pri pohrani velike količine podataka. Novi je sustav oblikovan tako da omogućuje konsolidaciju i razmjenu podataka koristeći napredne softverske funkcionalnosti.

Ima grafičko sučelje utemeljeno na internetskom pregledniku, povećava kapacitet pohrane i brzo dovršavanje instalacijskih zadaća. Obogaćen je naprednim tehnologijama kao što su interna virtualizacija i thin provisioning (metoda optimizacije učinkovitosti pohrane podataka na postojećem prostoru za pohranu).

Tihomir Cirkvenčić
iz IBM-a Hrvatska predstavio je IBM Connections, rješenje namijenjeno poslovanju u dobu društvenih mreža, koje nudi mogućnosti za unapređenje timskog rada unutar organizacija.