NEoBIČNA KAMPANJA

I pisači mogu otvoriti vrata hakerima, objasnio nam je to Christian Slater

11.04.2017 u 08:12

Bionic
Reading

HP predstavlja prvu u nizu globalnih inicijativa za promicanje svijesti o sigurnosnim opasnostima za tvrtke i korisnike. Tek je manje od dva posto poslovnih pisača na svijetu zaštićeno, tvrde

U HP Studios su pripremili web-seriju The Wolf koja u nekoliko kratkih filmova slikovito prikazuje opasnosti kojima su izložene poslovne mreže te što tvrtke moraju poduzeti kako bi se zaštitile. U glavnoj je ulozi glumac Christian Slater

Slater u seriji sustavno i s lakoćom hakira tvrtku – od ureda za pohranu pisama do sobe za sastanke uprave – zahvaljujući stvarnim slabostima na nezaštićenim pisačima i računalima. U prvoj epizodi prikazano je kako sigurnost više nije samo odgovornost mreže niti neko rubno područje, već se tiče svakoga od nas.

Riječ je, naravno, o reklamnoj kampanji kojom nas HP pokušava uvjeriti kako su njihovi pisači sigurni i zaštićeni.  

'Kako sustav povezanih uređaja ubrzano raste, tako i napadi na mrežne sustave postaju sve složeniji i snažniji. Zaštita uređaja, podataka i identiteta ključna je za održavanje povjerenja u tehnologiju te prilikom odluke s kim i s čim se povezujemo“, rekao je Antonio Lucio, direktor za marketing i komunikacije tvrtke HP. 

U HP-u tvrde kako je manje od dva posto poslovnih pisača na svijetu sigurno te kako je tijekom prošle godine 61 posto organizacija prijavilo bar jedan neovlaštenih pristup podacima povezan s pisačima.

Navode podatke prema kojima tek vrlo mali broj tvrtki smatra kako pisači predstavljaju veliku opasnost od sigurnosnih prijetnji i neovlaštenog pristupa, kao i kako gotovo svaka druga zanemaruje pisače u svojim sigurnosnim postupcima na krajnjim točkama. 

'Hakiranje predstavlja ozbiljan i sve veći problem za tvrtke i korisnike. Kada mi je HP predložio suradnju na ovoj seriji, mislio sam da je to izvrsna prilika za informiranje javnosti o tome kako se bolje zaštiti protiv napada na mrežne sustave', izjavio je Christian Slater.

Kako izgleda web serijal? Pogledajte prvi dio:

The Wolf (Christian Slater) - Part One | HP Studios Izvor: Društvene mreže / Autor: HP Studios

Ostatak je dostupan na HP-ovim stranicama.