POTROŠAČI IMPRESIONIRANI

HTC One (M8) ozbiljno konkurira za titulu mobitela godine

14.04.2014 u 21:00

Bionic
Reading

Nakon što je prodaja na svjetskoj razini aktualna više od tjedan dana nakon službenog lansiranja, HTC potvrđuje da je HTC One (M8) najbolje prihvaćeni model u povijesti svog postojanja. Uređaj privlači mnogo pozitivnih medijskih recenzija, autorskih članaka te velike pohvale stručnjaka iz ove industrije i od potrošača

Unatoč činjenici da je dostupnost do sada bila samo na određenim tržištima, HTC One (M8) na je vrhu potrošačke ocjene što je dovelo do potražnje za novim modelima smartphonea. Dostupnost je osigurana na svim tržištima gdje je uređaj u prodaji, a analitičari predviđaju da će u narednim tjednima prodajni val znatno porasti, kako HTC One (M8) bude dostupan na novim tržištima.


'Zadovoljstvo nam je što su potrošači prepoznali pravu ljepotu, inovativnost i performanse HTC One (M8), zbog čega su požurili priuštiti si to iskustvo', izjavio je Peter Chou, izvršni direktor HTC-a. 'Samo držanje telefona u ruci je dovoljno da se osjeti razlika u odnosu na konkurentske telefone. Intuitivne osobine novog Sense 6, poput Motion Launcha, razlikuju ovaj telefon od svih drugih na tržištu. Najbolji telefon u 2013. lansiranjem HTC Onea (M8) postao je još bolji. Jako nas veseli primijetiti da se mnogi ljudi slažu s nama, nadilazeći naša očekivanja i potvrđujući da naši potrošači vrednuju kombinaciju ljepote i performansi', komentirao je Peter Chou.

Na dan predstavljanja, HTC One (M8) je bio trend na Twitteru i Facebooku te je privukao više od osam milijuna posjeta na web-stranici HTC.com te više od tri milijuna onih koji su uživo putem livestreama pratili predstavljanje uređaja koje je u New Yorku upriličeno za novinare. HTC je trenutačno fokusiran osigurati sigurnu opskrbljenost zastupnicima na ključnim tržištima koji su već svoje zalihe prodali.

'Tijekom proteklih 12 mjeseci, nastojali smo poduzeti sve bitne korake kako bismo osigurali opskrbu našim prodajnim lancima te kako bismo mogli odgovoriti potražnji novog HTC Onea (M8), ali i drugih naših proizvoda iz HTC-ove obitelji', rekao je Chou te zaključio: 'Danas smo usredočeni na to da HTC One (M8) smjestimo u ruke svih oni koji ga žele imati.'


Prema najranijim ocjenama potrošača uređaj je ocijenjen vrhunskim ocjenama za izgled, dojam, zaslon i kvalitetu zvuka, ali i za trajanje baterije, za što također osvaja ocjenu 4,66 od maksimalne petice. Mnogi cijenjeni stručni recenzenti uspoređujući ovaj uređaj s drugim vodećim modelima lansiranim ove godine nazivaju ga 'najboljim smartphoneom u 2014.'  To je dalo pozitivna predviđanja za prodaju, utemeljena na analizi prednarudžbi za HTC One M8 i HTC Desire 816 kojih u Kini ima više od milijuna od početka ožujka. Jason Mackenzie, predsjednik HTC-a za Sjevernu i Južnu Ameriku, prošlog je tjedna svojom objavom na Twitteru potvrdio je da su u HTC-u jako zadovoljni prodajnim rezultatima – što je dalo i potvrdu za optimizam u kompaniji.

Ambasador brenda Robert Downey Jr. prokomentirao je reakcije javnosti na novi HTC One (M8): 'Surađujem s HTC-om, jer oni rade jednu stvar, a očito je da tu stvar najbolje rade. HTC je nemoguće usporediti kada je riječ o dizajnu. Pogledajte recenzije. Ponekad one nisu toliko bitne, ponekad oni definiraju status, ali u svijetu tehnologije one su sve.'

HTC One (M8) već je dostupan širom cijele Sjeverne Amerike i EMEA područja te će biti dostupan diljem Azije u narednim tjednima. U Hrvatskoj će se naći u ponudama sva tri telekom operatera od kraja travnja.