BOLJI OD PRETHODNIKA

HTC One (M8) ima najbrži zaslon na tržištu

13.04.2014 u 20:44

Bionic
Reading

Kompanija Agawi je u rujnu prošle godine otkrila svoj testni sustav nazvan Touchmarks, a koji je mjerio odziv uređaja. U tim testovima je HTC One prošao dosta loše, jer je bržeg odziva bio i iPhone 4. Situacija je sada obrnuta, jer je HTC One (M8) najbržeg odziva ekrana - svega 46ms

Naravno, vrijedi imati na umu kako je Touchmarks jedan test, koji je otkrivao koliki je odziv u aplikacijama, a ovdje je u igri neki drugi - i po još ne potpuno jasnom istraživanju. Ipak, činjenica je da je novi HTC One vrlo brz. Dok je Touchmarks lani pokazao minimalne odzive hrpe uređaja, situacija je mnogo bolja. Tijekom lanjskih testova vodeći rezultat ostvario je iPhone 5 s 55ms, a slijedili su iPhone 4 (85ms), Galaxy S4 (114ms), Lumia 928 (117ms), HTC One (121ms) te Moto X (123ms).


Test s Lesnumeriques.fr pokazuje kako je odziv iPhonea 5 od 75ms zapravo lošiji od onoga mjerenog Touchmarksom (55ms). HTC One (M8) je po brojevima s Lesnumeriques sada kralj ljestvice s odzivom od svega 46ms.

Naravno, i dalje je riječ o rezultatu u kojem se primjećuje 'kašnjenje', no tehnologija je tu gdje je. Microsoft Research već je ranije lani objavio kako je želja ostvariti 'idealan odziv', tj. odziv ekrana osjetljivih na dodir u rasponu od 1ms do 20ms.