ANDROID

HTC Incredible konkurira novom iPhoneu

15.04.2010 u 11:25

Bionic
Reading

Uskoro će se u prodaji naći još jedan HTC-ov pametni telefon baziran na operativnom sustavu Android. Specifikacije govore da se radi o telefonu visokih performansi

U SAD-u već neko vrijeme kolaju glasine da bi Verizon, jedna od najvećih mobilnih mreža u zemlji, trebala uskoro imati u ponudi novi HTC-ov pametni telefon impresivnih specifikacija. Ime novog pametnog telefona jest Incredible i čini se da ga je HTC zamislio da konkurira novom iPhoneu koji svi očekuju krajem lipnja.

Incredible će pokretati Qualcommov procesor Snapdragon takta jednog GHz i imat će osam gigabajta interne memorije koja će se moći proširiti microSD memorijskim karticama kapaciteta do 32 gigabajta. Verzija instaliranog Androida bi trebala biti 2.1. Očekuje se ugrađena podrška za Flash i podrška za push mail putem Microsoft Exchangea ili Google Maila.

HTC je odlučio u Incredible ugraditi digitalnu kameru razlučivosti osam megapiksela opremljenu s dvije LED diode koje će služiti kao bljeskalice pri snimanju fotografija ili kao svjetlo pri snimanju video zapisa. Ekran impresivne dijagonale 3,7 inča će biti zasnovan na tehnologiji AMOLED i imat će razlučivost 480 x 800 piksela. Čini se da će Incredible biti malo tanji i lakši od trenutno aktualnog iPhonea. Dimenzije bi mu trebale biti 117,5 x 58,5 x 11,9 mm, a masa 130 grama. Nagađa se da bi Incredible mogao krenuti u prodaju pod Verizonovom paskom još ovog mjeseca.