WOMEN STEM AWARD 2020.

HT poziva mlade žene: Studirate STEM? Pošaljite diplomski ili magistarski rad i osvojite vrijedne nagrade

14.01.2020 u 10:34

Bionic
Reading

U sklopu međunarodnog natječaja Women Stem Award 2020. odabire se najbolji diplomski ili magistarski rad studentica završnih godina STEM fakulteta diljem svijeta, ili onih koje su nedavno diplomirale. Prijave se primaju do 8. ožujka

Hrvatski Telekom i ove godine poziva studentice ili diplomantice STEM fakulteta diljem Hrvatske da sudjeluju u međunarodnom programu Deutsche Telekoma, koji se provodi sedmu godinu zaredom i potiče mlade žene da se odluče za karijeru na području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

U sklopu međunarodnog natječaja Women Stem Award 2020. odabire se najbolji diplomski ili magistarski rad studentica završnih godina STEM fakulteta diljem svijeta, ili onih koje su nedavno diplomirale.

Najbolji završni rad, prema procjeni stručnog žirija koji se sastoji od eksperata iz Deutsche Telekoma, predstavnika akademske zajednice i drugih istaknutih stručnjaka iz STEM područja, nagrađuje se s 3000 eura, a najbolji i najinovativniji rad iz svake od tema natječaja nagrađuje se sa 500 eura.

STEM-ovka Željka Stiblik pronašla je svoj posao u HT-u gdje radi kao IT Project Lead Izvor: Društvene mreže / Autor: Hrvatski Telekom

Prijavite jednu od pet strateških tema

Strateške teme pomno se biraju svake godine kako bi pratile najnovije tehnološke trendove iz STEM područja, a ove godine to su: Cloud, Internet of Things, Artificial Intelligence, Cyber Security, Networks of the Future. Diplomski ili magistarski radovi moraju biti na engleskom ili njemačkom jeziku, a prijave se skupljaju do 8. ožujka 2020.

Nagrade pobjednicima, u ukupnom iznosu od 5500 eura, bit će uručene tijekom lipnja ili srpnja 2019. na svečanosti u Bonnu. Sve informacije o programu Women Stem Award možete pronaći ovdje

vlastiti primjer

U HT-u na menadžerskim pozicijama 44 posto žena

HT i vlastitim primjerom potiče veću participaciju žena. S čak 44 posto žena na menadžerskim pozicijama, Hrvatski Telekom je jedna od vodećih hrvatskih, ali i europskih telekomunikacijskih kompanija, po zastupljenosti žena u menadžerskoj strukturi. Na taj način HT vlastitim primjerom potiče veću participaciju žena na mjestima dobro plaćenih stručnjaka te njihov karijerni razvoj prema menadžerskim pozicijama.

Jedan od ključnih faktora privlačenja i zadržavanja žena menadžera, te žena općenito, posebice u dinamičnoj telekomunikacijskoj industriji, svakako je ravnoteža privatnog i poslovnog života, kojoj se u HT-u, kao MAMFORCE kompaniji, posvećuje posebna pozornost i koja je ugrađena u temeljne vrijednosti korporativne kulture Hrvatskog Telekoma.