HLADNO, ALI STANDARD...

Hrvatski policajci voze Škode, a švedski Volvo V90

07.12.2016 u 08:31

Bionic
Reading

Novi premium karavan švedskog proizvođača prerađen je za potrebe lokalne policije koja će ga koristiti za svakodnevne zadatke, a odabrala ga je nakon inicijalnih testiranja

Švedska policija preuzet će isporuku prvih Volvo V90 policijskih automobila, nakon što je ovaj model postigao najvišu ocjenu do sada (9,2 od 10,) u vrlo zahtjevnom testu provedenom od strane švedske policije.

Tako je Volvo V90 morao proći test kočenja, savladavanja prepreka, akciju izbjegavanja prepreka sa i bez kočenja te test vožnje velikim brzinama prilikom policijskog postupanja. Naravno, automobil je za policijske potrebe posebno prerađen.


Tako je, na primjer, karoserija ojačana, kočnice i ovjes su poboljšani, a automobil opremljen svim potrebnim alatima i komunikacijskim tehnologijama, za što je potrebno oko tjedan dana u posebnom Volvo proizvodnom pogonu u Švedskoj.

Iako je švedska policija prva policija koja će početi koristiti Volvo V90 kao svoj policijski automobil, Volvo već neko vrijeme svojim policijskim automobilima opskrbljuje i policije drugih zemalja.

Neke od država koje su u posljednjih nekoliko godina koristile Volvo automobile su Norveška, Italija, Velika Britanija i Nizozemska. Volvo V90 će također biti na raspolaganju svim zainteresiranim policijskim snagama diljem svijeta.