DOBROTVORNI TURNIR

Hrvatske IT tvrtke na sportskom turniru prikupile sredstva za đurđevačke srednjoškolce

23.01.2024 u 11:04

Bionic
Reading

Hrvatske IT tvrtke proteklog vikenda organizirale su dobrotvorni sportski turnir 'Hoops & Hits for Educational Bits' s ciljem prikupljanja sredstava za srednjoškolce, točnije za opremanje informatičke učionice u Srednjoj strukovnoj školi u Đurđevcu

Inicijativu dobrotvornog sportskog događaja pokrenule su IT tvrtke Infinum i Q, a cilj cjelodnevnog turnira bilo je prikupljanje sredstava za opremanje informatičke učionice Srednje strukovne škole Đurđevac. U inicijativu su se uključile i tvrtke Rimac Technology i Sofascore.

Zaposlenici sve četiri tvrtke pokazali su svoje sportske sposobnosti u odbojci i košarci na turniru koji se održao u Osnovnoj školi Borovje u Zagrebu. Svoj doprinos dobrotvornoj akciji dali su i ostali kolege te publika na turniru, čime je prikupljeno dovoljno sredstava za opremanje VR učionice. Inicijativu je podržala i Atlantic Grupa donirajući svoje napitke za sudionike.

Strukovna škola Đurđevac, između ostaloga, dugi niz godina obrazuje nove generacije informatičara i web dizajnera kojima će nova računalna oprema mnogo značiti za razvoj vještina.

Darko Špoljar, ravnatelj Srednje strukovne škole u Đurđevcu, na turniru je izjavio: 'Kao partner škola Centra kompetentnosti u području elektrotehnike i računarstva prošlih smo se godina uspjeli dijelom opremiti, a ova donacija će nam pomoći da budemo potpuni, hvala vam puno na tome.'

Hrvatske IT tvrtke ovom akcijom nastavile su dugogodišnju praksu pomaganja zajednici kroz prikupljanje i doniranje sredstava za potrebite članove društva, a ovo je prvi put da su se zajednički organizirale oko dobrotvornog cilja. Ideja je da se sportski turnir nastavi, a potencijalno i proširi na više sudionika iduće godine.