NAPOKON

Hashtag se i službeno pojavio na Facebooku

13.06.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Hashtag se prvo pojavio na Twitteru, na prijedlog tviteraša Chrisa Messine, a ubrzo ga je prihvatila cijela zajednica na Twitteru. Sada se hashtag širi i na Facebook

Glasina koja se pojavila još u ožujku sada je dobila i službenu potvrdu. Hashtag dolazi i na Facebook.

Kako je objavljeno na službenom blogu Facebooka, hashtag (#) će biti uvođen postupno i korisnicima će omogućiti da daju kontekst svojoj objavi ili je povezati sa širom diskusijom.

Osim što će se na taj način povezivati objave, kao što je to već uobičajena praksa na Instagramu i Twitteru, hashtag će se moći i kliknuti i tako dobiti cijeli popis objava svih ljudi i stranica koje su koristile taj hashtag.

Hashtagove će se moći i pretraživati u Facebookovoj tražilici, a bit će povezani i s drugim servisima poput Instagrama.

Za sve one koji su se pobojali da će zbog hashtaga biti ugrožena njihova privatnost, iz Facebooka poručuju da nema straha.

Kao što ste dosad kontrolirali tko vidi vaše objave, tako će se te postavke odnositi i na objave s hashtagom.

'Hashtag je tek prvi korak kojim želimo pomoći ljudima da jednostavnije otkriju što drugi govore o pojedinoj temi i sudjeluju u javnoj raspravi. Nastavit ćemo s predstavljanjem drugih mogućnosti u nadolazećim tjednima i mjesecima, kao što su popularni hashtagovi', zapisao je na Facebookovom blogu Greg Lindley.