TEHNO SAVJETI

Hakirali su vam Google račun? Ovako ćete ga vratiti

04.08.2019 u 18:21

Bionic
Reading

Netko je preuzeo vaš korisnički račun pri Googleu ili ste zaboravili adresu e-pošte i lozinku za pristup? Doznajte što možete poduzeti

Evo što trebate znati kako biste vratili kontrolu nad vašim korisničkim računom pri Googleu.

Što ako ste zaboravili adresu e-pošte i lozinku?

Ako ste zaboravili koju ste adresu e-pošte koristili za logiranje (događa se, naročito kad imate više korisničkih računa), otvorite Googleovu stranicu Find My Email i pratite upute. Morat ćete im dati puno ime povezano s tim računom, kao i broj telefona ili sekundarnu adresu e-pošte.

TOP LISTA

Ovo je devet najpopularnijih aplikacija za Android, imate li ih?

Pogledaj galeriju

Što ako ste zaboravili lozinku?

U ovom slučaju trebate otvoriti stranicu Account Recovery i resetirati lozinku. Morat ćete potvrditi svoj identitet odgovarajući na nekoliko sigurnosnih pitanja. Ako je moguće, obavite ovo koristeći isti uređaj i web preglednik koje ste već koristili kako bi pristupili zaključanom računu, kao i na lokaciji na kojoj ste to činili.

Ne možete potvrditi identitet odgovarajući na sigurnosna pitanja? Dobit ćete još jednu priliku, kao i nekoliko savjeta koji bi vam trebali pomoći pri odgovaranju.

Nakon što uspješno potvrdite svoj identitet moći ćete ponovno postaviti svoju lozinku. Koristite li ovu opciju, imajte na umu kako ćete morati dati adresu e-pošte. Ako ste ju zaboravili, krenite s uputama kako nju vratiti.

Što ako je vaš korisnički račun pri Googleu hakiran?

Ako se ne možete logirati u vaš korisnički račun i otkrijete kako je nepoznat netko promijenio vašu lozinku ili broj telefona za povrat lozinke, ili obrisao vaš korisnički račun, također trebate krenuti od stranice Account Recovery.

Odgovorite na pitanja najbolje što možete i pratite upute. Ako ništa ne upali, pokušajte dobiti pomoć izravno od Googlea.