CYBERKRIMINAL

Hakeri ukrali podatke British Airwaysu, jesu li i vaši među njima?

07.09.2018 u 14:04

Bionic
Reading

Na udaru kriminalaca su se našli podaci 380 tisuća korisnika koji su koristili aplikaciju ili web odredište te tvrtke između 21. kolovoza i 5. rujna kako bi rezervirali let ili godišnji odmor

U British Airwaysu priznali su kako su bili žrtvom hakerskog upada. Na udaru su se našli podaci 380 tisuća korisnika koji su koristili aplikaciju ili web odredište te tvrtke između 21. kolovoza i 5. rujna kako bi rezervirali let ili godišnji odmor. Riječ je o osobnim i financijskim podacima, ne i o podacima povezanima s putovnicama ili rutama putovanja.

Istraga o hakerskom upadu je u tijeku. Policija i druga nadležna tijela obaviještena su o krađi podataka. Neće biti negativnih posljedica po letove i rezervacije, priopćili su iz British Airwaysa.

ČUVAJTE SE SPOOFINGA

Kako prevaranti lažiraju e-poštu: Ovo trebate znati

Pogledaj galeriju

Ako ste među putnicima čiji su podaci ugroženi, očekujte kako će vam se javiti iz British Airwaysa. Ukoliko ste obavljali transakcije putem njihove aplikacije ili web odredišta tijekom navedenog razdoblja, posavjetujte se s vašom bankom ili kartičarskom kućom oko toga što vam je dalje činiti.

U britanskom zračnom prijevozniku tvrde kako su njihovi računalni sustavi sad sigurni, a usluge online rade normalno. Ipak, korisnicima koji su posjetili web odredište ili koristili njihovu aplikaciju tijekom spornog razdoblja preporučuju promjenu lozinke za ba.com.

British Airways bio je žrtva hakera i 2015. godine, kada su cyberkriminalci uspjeli pristupiti do 'desetaka tisuća' poslovnih korisničkih računa. Dužnosnici tvrtke tad su tvrdili kako osobni podaci nisu bili ugroženi, niti ukradeni tom prilikom, piše Digital Trends.