BITKA BLOCKBUSTERa

Google prelomio: Rezultati otkrili je li uspješniji film 'Barbie' ili 'Oppenheimer'

11.12.2023 u 15:14

Bionic
Reading

Google je proglasio pobjednika u bitki blockbustera između 'Barbie' i 'Oppenheimera' - komedija Grete Gerwig odnijela je titulu najpretraživanijeg filma u 2023. ispred epskog biografskog trilera Christophera Nolana

Googleova godišnja top lista pretraga odgovara rezultatima na blagajnama po kojima je 'Barbie' najuspješniji film ove godine sa zarađenih 1,4 milijarde dolara u odnosu na 'Oppenheimerovih' 950 milijuna.

Pretraživanje oba filma bilo je na vrhuncu sredinom srpnja, a samo je u nekoliko država interes za 'Barbie' bio relativno nizak - u Rusiji, Indiji, Ukrajini i u Iranu.

Najguglanije slavne osobe preminule u 2023. su Matthew Perry, Tina Turner i Sinead O'Connor, a rat u Gazi, tragična podmornička misija na Titanik i potres u Turskoj najtraženije vijesti. Yoasobi'sov 'Idol' je prva na listi najpretraživanijih pjesama na kojoj slijede 'Try That In A Small Town' Jasona Aldeana i 'Bzrp Music Sessions, Vol. 53' Shakire i Bizarrapa.

Bibimbap, korejsko jelo od riže, napretraživaniji je recept, a sportski tim Inter Miami u kojem igra argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi. Obilježavajući 25 godina pokretanja tražilice, Google je također objavio i najpretraživanije pojmove svih vremena u različitim kategorijama.

Od 2004., kada su podaci prvi put postali globalno dostupni, najguglaniji osvajač Grammyja je Beyonce, sportaš portugalski nogometni as Cristiano Ronaldo, a film 'Harry Potter'.