GOOGLE WAVE

Google predstavio svoju viziju evolucije e-pošte

29.05.2009 u 09:31

Bionic
Reading

Na konferenciji Google I/O koja se prekjučer i jučer održala u San Franciscu, Google je predstavio novi proizvod, koji nažalost još nije dostupan širokoj javnosti - Google Wave

Google Wave novi je tip komunikacijske platforme koji u jedno spaja instantnu komunikaciju (chat), e-poštu te programe za suradnju na projektima, kao što je Microsoft Groove. No nažalost, Google Wave još nije moguće isprobati, a ne zna se čak ni točan datum pojave na tržištu; zna se jedino da će to biti 'ove godine'. Koliko se moglo vidjeti iz službenih prezentacija, Wave najviše nalikuje na programe za instantno dopisivanje; s lijeve strane zaslona nalazi se popis vaših prijatelja, a s desne imate kompletnu komunikaciju s njima, što uključuje tekst, datoteke (koje možete razmjenjivati jednostavnim odvlačenjem u Wave), slike, video isječke i tako dalje.

Wave je zanimljiv proizvod koji bi, kažu u Googleu, mogao postati novi e-mail i redefinirati način na koji komuniciramo online. No i sami tvorci (Google Wave je stvorio tim koji je radio na Google Mapsu) tvrde da je proizvod još u ranom stupnju razvoja, tako da za ocjenu treba pričekati dok se ne pojavi prva beta verzija.

Ispod prilažemo i video s konferencije, no pripazite, riječ je o prezentaciji koja traje preko sat vremena.