DIGITALNA KOMUNIKACIJA

Google Meet ima novu zanimljivu značajku, evo što su spremili

23.11.2023 u 10:47

Bionic
Reading

Usluga za video i audio pozive moći će prepoznati kad netko od sudionika podigne ruku

Google je pokrenuo značajku koja koristi vašu web kameru za 'otkrivanja pokreta rukom' na Google Meetu. Ona prepoznaje kada je vaša fizička ruka podignuta i automatski pokreće ikonu za podizanje ruke. Ikona, podsjetimo, sudionike u videopozivu obavještava da imate pitanje. Značajka koju pokreće umjetna inteligencija prvobitno je najavljena još u ožujku.

Google Meet otkriva vašu ruku samo kada je vidljiva kameri i mora biti udaljena od vašeg lica i tijela, objašnjava tvrtka u nedavnoj objavi na blogu.

TechCrunch naglašava da će korisnici možda morati držati ruku podignutu nekoliko sekundi dok se ne aktivira otkrivanje pokreta. Ikona podignute ruke pojavit će se u vašem video prozoru, a zatim ćete biti premješteni na glavnu mrežu kako bi moderatori mogli vidjeti da tražite riječ.

Dostupna u većini planova Google Meet Workspacea, značajka otkrivanja pokreta isključena je prema zadanim postavkama, ali se može omogućiti. Automatski se isključuje za aktivne govornike, najvjerojatnije kako bi spriječio ljude da omoguće ikonu podizanja ruke dok tijekom govora mašu rukama.

Nova značajka je u biti ista kao klik na gumb za podizanje ruke. Postoje različiti načini na koje ova značajka može biti korisna. Na primjer, ako stojite podalje od računalnog miša i želite da vas domaćin pozove bez da morate prići - ili ste možda uskočili na poziv dok ste ručali.

Prošlog mjeseca Google Meet je predstavio portretni način retuširanja koji omogućuje primjenu efekata uljepšavanja.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.