SVIJET APLIKACIJA

Google je odlučio: Krećemo u rat protiv zloćudnih aplikacija na Play Storeu

14.02.2019 u 10:35

Bionic
Reading

Googleov službeni dućan za aplikacije koji, prema svemu sudeći, po pitanju sigurnosti kaska za konkurencijom, poduzima korake kako bi suzbio zloćudne programe koji špijuniraju i potkradaju korisnike

Google se u najnovijem izvješću pohvalio da radi na suzbijanju zlonamjernih developera i njihovih opasnih aplikacija.

Tehnološki div je u srijedu rekao da Google Play Store svakog dana skenira preko 50 milijardi aplikacija instaliranih na korisničkim uređajima sa ciljem prepoznavanja i zaustavljanja zloćudnih aplikacija, piše u službenom blogu.

ISPROBAJTE!

Tri trika za Google Play koja trebate znati

Pogledaj galeriju

Play Store je tako odbio 55 posto više aplikacija u 2018. u odnosu na 2017. kada je blokirao 700.000 aplikacija. Kompanija je također naglasila da razvojni timovi moraju biti transparentni oko podataka koje njihove aplikacije koriste i sakupljaju. Google je otkrio da 80 posto hakera već ima 'dosje' te da im slanje malwarea na Google Play nije prvi prekršaj. Zahvaljujući strojnom učenju i pravim ljudima koji rade analizu, hakerima je moguće stati na kraj.

'Potpuno smo svjesni da će lopovi i cyberkriminalci nastaviti izbjegavati naše sustave promjenom taktike i prikrivanjem nepoželjnog ponašanja' napisao je Andrew Ann, produkt menadžer Google Playja te nastavio 'Nastavit ćemo poboljšavati naše sustave kojima ćemo kontrirati takvo ponašanje, a korisnicima ćemo pružiti sigurniji dućan s aplikacijama'.