UPOZNAJTE TANGO

Google ima novi projekt koji izgleda brutalno dobro

21.02.2014 u 13:58

Bionic
Reading

Projekt Tango donosi mobitel s ugrađenim trodimenzionalnim skenerom koji bi mogao donijeti revoluciju u navigaciju, ali i način kako doživljavamo računalne igre

Zašto? Pa zato što može praviti trodimenzionalne mape svoje okoline. Uživo.


U početku će biti dostupan samo razvojnim programerima. No u Googleu se nadaju kako će razvijati sve, od aplikacija za satelitsku navigaciju do igara nalik onih kakve igramo s Microsoftovim Xboxom, uz pomoć senzora Kinect.

Trenutačni prototip ima zaslon dijagonale pet inča (12,7 centimetara) te posebno prilagođen hardver i softver, dizajniran kako bi pratio kretanje uređaja u 3D-u, dok istovremeno stvara mapu okruženja.

Djelo je Motorolinog odjela ATAP, koji se prošlog tjedna priključio Googleu. Ima kompas i žiroskop, kao i brojni drugi mobiteli, ali i vizualne senzore poput onih na Kinectu, koji skeniraju okolni prostor.

Senzori mobitelu omogućavaju više od četvrt milijuna mjerenja u 3D-u svake sekunde, što znači da osvježava podatke o lokaciji i smjeru u kojem se kreće u realnom vremenu, kombinirajući te podatke u 3D model prostora u kojem se nalazite.

'Projekt Tango nastoji mobitelima omogućiti razumijevanje prostora i pokreta slično onome kakvo imaju ljudi, pomoću naprednih senzora i računalnog vida, kako bi dobili nove tipove korisničkih iskustava, uključujući 3D skeniranje, navigaciju u zatvorenim prostorima i imerzivno igranje', rekao je voditelj ATAP-a Johnny Lee, a prenosi Daily Mail