KONKURENCIJA SLACKU

Google Hangouts dobio drastičnu izmjenu, fokus je na poslovne korisnike

13.03.2017 u 10:58

Bionic
Reading

Sad je i službeno - Google je otkrio novi Hangouts, tj. dva izdanja tog popularnog servisa. No, dok je ranije bio namijenjen potrošačkim masama, sad su aplikacijama Hangouts Meet i Hangouts Chat u Googleu ciljali isključivo na poslovne korisnike

Početkom ove godine postalo je jasno da Google planira do sada poznato izdanje Hangoutsa poslati u ropotarnicu povijesti. Hangouts, Messenger, Allo i Duo, samo je dio komunikacijskih rješenja iz Googlea, koja su nastavila postojati paralelno, a sada će dodatni šum u cijelu priču uvesti dva nova izdanja Hangoutsa. 

Ipak, prosječnog korisnika Hangouts više ne treba zanimati u životu. Aplikacije Meet i Chat namijenjene su isključivo poslovnoj uporabi i ciljaju na konkuriranje drugim popularnim alatima na tržištu. 

Google Hangouts Chat je tako izravni konkurent Slacku. Poduzeća ovim alatom mogu povezati grupe zaposlenika te lako održavati timove za rad i projekte. Ono gdje Google posebno planira potući Slack je integracija s G Suiteom. 

Google Hangouts Meet je pak svojevrsni nasljednik Hangouts On Air. Zahvaljujući ovoj aplikaciji, Google tvrdi kako će poslovnjaci lako upravljati sastancima i s 30 osoba. 

Na ovaj način Google je spoznao što točno napraviti sa svojim komunikacijskim alatima. Barem u poslovnom smislu. Ovaj za potrošačke mase će se izgledno razvijati još neko vrijeme. 

Više detalja o novim Hangouts aplikacijama moguće je pročitati na službenom Google blogu.