NOVA ZNAČAJKA

Gmail dobiva učinkovitu integraciju kalendara, evo kako će raditi

12.07.2023 u 13:54

Bionic
Reading

Googleov klijent za email korisnicma će omogućiti automatizirano zakazivanje sastanaka direktno iz malog izbornika smještenog na alatnu traku Gmaila

Google je u Gmail ubacio novu značajku za zakazivanje s integriranim Google kalendarom. Ona nudi mogućnost brzog stvaranja događaja i jednostavnog dijeljenja dostupnosti. Gmail će od sad na dnu prikaza razgovora imati ikonu kalendara koji će imati dvije opcije - 'Stvori događaj' i 'Ponudi vrijeme kad si slobodan'.

Tipka 'Stvori događaj' prilično je jednostavan - on generira događaj u Google kalendaru koji dijeli ime s email porukom, dok kao sudionike automatski unese primatelje. On također generira sažetak sastanka u sadržaju emaila kako bi omogućio brzo dijeljenje sastanka. Ova je značajka već bila dostupna u Gmailu, samo unutar izbornika s tri točke, ističe TechCrunch.

Nova značajka dijeljenja dostupnosti otvara izbornik za kalendar na bočnoj traci te omogućuje povlačenje po različitim danima kako bi ih podijelili s primateljima. Iako dostupnost možete podijeliti u e-poruci s više osoba, samo će prva koja prihvati mjesto automatski biti dodana u pozivnicu.

Ovako funkcionira integracija kalendara u Gmail
Ovako funkcionira integracija kalendara u Gmail Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Google

Ponuda specijaliziranih alata za zakazivanje dogovra dobio ne niz alata uključujućii Calendly, Cal.com, Amie i Vimcal. Google novom značajkom korisnicima nudi jednostavnu alternativu.

Google kalendar izbacuje velik broj novih značajki s funkcijama poput podrške za plaćene sastanke ili bolje dijeljnje informacija o radnoj lokaciji. Prva značajka freelancerima dozvoljava plaćene sastanke s integracijom Stripea, dok druga hibridnim radnicima dozvoljava dijeljnje radne lokacije zavisno o vremenu dana kako bi indicirali rade li od kuće, iz ureda ili s neke treće lokacije.