DIGITALNA TELEVIZIJA

Gmail dobiva šarenu nadogradnju, pogledajte što se sprema

04.10.2023 u 11:15

Bionic
Reading

Popularna aplikacija za elektroničku poštu dobija neobičan dodatak - emoji reakcije

Alat koji će pretinac vaše e-pošte dati naličje društvene mreže. Google za Gmail dodaje mogućnost reagiranja na emailove - emojijima.

O ovom se novitetu pričalo još od prošlog mjeseca, no kompanija je sad službeno potvrdila - Gmail servis dobja gore navedene slikovire reakcije. Značajka će se uvoditi postupno, počevši od korisnika Androida, a tijekom idućih će mjeseci doći na web i iOS.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Google

Nakon što dobijete pristup, vidjet ćete 🙂 na dnu poruke. Kliknite na emoji da biste odabrali svoj emoji s izbornika, a zatim samo dodirnite i pošaljite. Nekoliko emotikona imat će posebne moći, uključujući party popper emoji 🎉 koji će omogućiti animaciju cijele stranice.

Značajka će, piše Verge, značajka biti modelirana prema utemeljenom dizajnu društvenih mreža: moći ćemo dodirnuti i zadržati postojeću reakciju kako bismo vidjeli tko ju je dodao ili dodirnuti kako bismo ponovno upotrijebili reakciju koju je netko drugi već dodao.

Kao što je Apple napravio s iMessageovim Tapbackovima, emoji reakcije će najbolje funkcionirati na Gmailu. Ako koristite email klijent treće strane, reakcija svake osobe će stići kao zaseban email.

Postoji još nekoliko ograničenja - Nećete moći koristiti emoji reakcije sa školskim ili poslovnim računima. Oni također neće biti dostupni ako je poruka poslana na više od 20 osoba, na popis e-pošte grupe te ako vam je poslana skrivena kopija. Ono što je najvažnije, nećete moći reagirati na poruku ako ste na nju već poslali 20 reakcija.