POSLASTICA ZA SVE UZRASTE

[FOTO/VIDEO] Lego slavi četrdesetu obljetnicu prvog leta Space Shuttlea ovim super detaljnim modelom

24.03.2021 u 10:44

Bionic
Reading

Danski proizvođač plastičnih kockica predstavio je još jedan model namijenjen odraslima. Riječ je o vrlo detaljnoj rekonstrukciji NASA-inog Space Shuttlea Discovery STS-31

Lego slavi četrdesetu obljetnicu prvog lansiranja Space Shuttlea. Danski proizvođač igračaka suradnji je s NASA-om izbacio novi model Space Shuttlea Discovery. Discovery, podsjećamo, nije prvi Space Shuttle koji je poletio - titula pripada Columbiji koja je, premda ima tragičnu pozadinu, zaslužna za lansiranje svemirskog teleskopa Hubble koji se također nalazi u setu.

LEGO Discovery set - slike Izvor: Promo fotografije / Autor: Lego

Model će biti dostupan od 1. travnja po cijeni od 200 dolara. U kutiji se nalazi 2.354 komadića plastike koje se, uz malo strpljenja, mogu pretvoriti u impresivni model svemirske letjelice. Verge naglašava da je Lego samo za ovaj model proizveo nekoliko specijalnih dijelova poput vjetrobrana i spremišta za teret. Komplet sadrži i 108 metalik dijelova.

Model je napravljen u omjeru 1:70, visok je 21 cm, dužina mu je 54 cm, a širina 34 cm. U kompletu se nalaze dva stalka - ukoliko Hubble želite izložiti posebno.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Lego

Set Discovery velik je korak prema naprijed u odnosu na prošle Shuttleove poput Lega 10231 i 7470, ne samo po broju dijelova već detaljima. Krilca se mogu micati gore-dolje zakretanjem srednjeg motora, dok otvaranjem kabine otkrivamo palubu mjesto za male astronaute.