TEHNO RECENZIJA

[FOTO] Izvrsne performanse uz prepoznatljiv dizajn - isprobali smo Huawei Freebuds Pro 2

21.08.2022 u 18:06

Bionic
Reading

Najnovije bežične slušalice iz Huaweija donose pregršt izvrsnih značajki, uključujući jako dobro aktivno poništavanje buke, oslanjajući se na vrlo prepoznatljiv dizajn

Na tržištu zatrpanom raznim varijacijama popularnih brendova, Huawei je s najnovijim parom potpuno bežičnih stereo slušalica nastavio ono u čemu je već bio dobar - izradi vrlo dobrog hardvera. FreeBuds Pro 2 sa sobom donose rafinrane performanse upakirane u prepoznatljiv dizajn AirPodsa Pro. Kako bi svoje slušalice učinio jedinstvenima, Huawei je FreeBuds Pro 2 'začinio' kockastim dizajnom stabiljke koja pored mogućnosti višestrukog pritiska za prebacivanje pjesama i odgovaranje na pozive nudi i mogućnost pojačavanja i stišavanja zvuka povlačenjem prsta po vanjskom bridu, značajku koju je Apple 'riješio' integracijom sa Siri.

Stvar sa Huawei Freebudsima Pro 2 je u tome što ne možemo pričati o njima bez da pričamo o slušalicama koje su ih inspirirale. Riječ je o uređaju koji je toliko sličan konkurenciji da, stavljeni jedan uz drugog, izgledaju kao uređaji iz iste serije.

Konkurentne performanse

Tako recimo ovdje imamo malo veće drajvere od onih u AirPodsima, malo veće kućište, magnetski mehanizam koji povlači stabiljku u prenosivi punjač te skoro identičan dizajn. Funkcije dvaju slušalica su također relativno slične, uz to da Huaweijev model nudi veći broj softverskih opcija za podešavanje zvuka i ANC-a, kao i za nijansu ljepši zvuk uz, naravno, poboljšanu kompatibilnost na Android uređajima.

Slušalice jako lijepo sjede u ušima te se, u slučaju da vlasnik nije siguran hoće li ANC raditi kako spada, mogu testirati unutar aplikacije, što će vlasnicima Appleovih slušalica zvučati dosta poznato. Teritorij u kojem FreeBuds Pro 2 premašuju AirPodse njihova je funkcionalnost i podesivost koja se raprostire u sve od različitih stilova reprodukcije, pa sve do same kakvoće zvuka koja zahvaljujući širem driveru daje dublji i masniji bas.

Jedini minus sa silikonskim nastavcima je što ih je relativno lako skinuti sa slušalice. Ako se kao i mi često nađete u situaciji da ih skidate i čistite, silikonski rub će se malo olabaviti što će rezultirati povremenim neželjenim odvajanjem. Slušalice dolaze u, naravno, bijeloj, kao i plavkastoj boji, a tu je i lijepa metalik siva koja dosta jako privlači otiske prstiju.

Kao i AirPods Pro, slušalice automatski prekidaju reprodukciju ako jednu od njih izvučete iz uha i da - radi na obje slušalice. Nakon što vratite slušalicu u uho, muzika se nastavlja. Jedini pravi problem sa slušalicama imali smo kod njihove baterije. FreeBuds Pro 2 će, ako imate uključen ANC i upaljen 'General' način rada, ponuditi oko 2.5 sata slušanja prije piskutanja za povratkom u punjač. Brzo pražnjenje baterije smo, doduše, pripisali korištenju Hi-Res codeca koji je, očekivano, više maltretirao procesor i samim time, uzrokovao brže pražnjenje baterije. Ako pročačkate po opcijama i isključite poboljšanje zvuka, slušalice ispunjavaju obećanje o 4 sata besprekidnog rada.

  • +4
Huawei FreeBuds Pro 2 Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Modularni ANC u FreeBudsima Pro 2 je jako dobar te pruža nekoliko razina isključivanje okolnog zvuka u pravom vremenu. Slušalice koriste kombinaciju četiri mikrofona na svakoj slušalici kako bi mjerile i adaptirale utišavanje bez korisničke intervencije. Ako, s druge strane, želite čuti stvari oko sebe, tu postoji i 'ambijentalni mod' koji, doduše, nije dovoljno jasan da dozvoli istovremeno slušanje glazbe i razgovor s ljudima u okolini. Najlakše je bilo izvaditi slušalicu, automatski pauzirati glazbu i nastaviti slušati nakon što smo sa stvarnim svijetom napokon gotovi.

Bolja kvaliteta po zadovoljavajućoj cijeni

AKo tražite jako dobar par slušalica sa aktivnim poništavanjem okolnog zvuka, jakim basom i izvrsnom kvalitetom poziva, FreeBuds Pro 2 su jako dobra solucija. Ne radi se o najjeftinijim slušalicama na tržištu no s obzirom na broj značajki i kakvuću zvuka, uvjereni smo da će pronaći klijentelu kojima malo viša cijena neće predstavljati nikakav problem.

  • Ime: Huawei FreeBuds Pro 2
  • Vrsta: U uhu, bluetooth slušalce
  • Driver: 11 mm dinamički driver
  • Raspon frekvencijskog odziva: 14 Hz ~ 48 kHz
  • Audio tehnologija: Trostruki prilagodljivi EQ / ANC
  • Vodootpornost: (Slušalice): IP 54
  • Baterija: slušalice - svaka 55 mAh, kutijica za punjenje - 580 mAh
  • Mogućnost punjenja: USB-C, Qi (5W)
  • Cijena: oko 1.700 kn
  • Ustupio: Huawei