INOVACIJE U SREDIŠTU

Fast Company: Infobip na popisu najinovativnijih tvrtki na svijetu za 2024.

19.03.2024 u 14:02

Bionic
Reading

Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip, kao prva hrvatska kompanija koja je to uspjela, našla se na popisu najinovativnijih tvrtki na svijetu časopisa Fast Company, priopćili su iz Infobipa

Na ovogodišnjem su popisu tvrtke koje svojim inovacijama oblikuju industriju i kulturu, a koje postavljaju nove standarde i bilježe izvanredna dostignuća i prekretnice u svim gospodarskim sektorima. Pored popisa 50 najinovativnijih tvrtki na svijetu, časopis Fast Company odao je priznanje nizu organizacija (ukupno 606 njih) u 58 različitih sektora i regija.

'Inovacije su u središtu svega što radimo u Infobipu i drago nam je da je časopis Fast Company prepoznao naša postignuća. Naša tehnologija mijenja način na koji organizacije komuniciraju sa svojim korisnicima, bilo da je riječ o automobilskoj industriji, maloprodaji, financijskim uslugama, zdravstvenoj zaštiti ili nekim drugim društvenim djelatnostima', rekao je Silvio Kutić, glavni izvršni direktor Infobipa.

'Primjenjujemo našu inovativnu tehnologiju kako bismo transformirali različite industrijske vertikale. Budućnost konverzacije već je stigla, a mi organizacijama pomažemo da ubrzaju svoju digitalnu transformaciju i prebace se na intuitivnu, dvosmjernu interakciju sa svojim korisnicima putem kanala i chat aplikacija koje korisnici koriste u komunikaciji sa svojim obiteljima i prijateljima', dodao je Kutić.

Infobip je surađivao s tvrtkama poput Ubera, Bolta i Cabifyja s ciljem uvođenja inovativnih modela unutar automobilske industrije i transformacije komunikacije s korisnicima. Jedan od posljednjih značajnih Infobipovih projekata je onaj s Uberom u Indiji, kada je razvio chatbot koji se temelji na umjetnoj inteligenciji i korisnicima omogućuje naručivanje vožnji putem aplikacije WhatsApp.