UHVATILA IH NOSTALGIJA

Facebook testira opciju 'dogodilo se na današnji dan'

02.08.2013 u 09:39

Bionic
Reading

Korisnici su dosad putem Timelinea mogli vidjeti svoje objave bilo kojeg dana u prošlosti, no nova bi im opcija mogla prikazati njihov zid onakav kakav je izgledao prije točno godinu dana

Život u sadašnjosti totalno je precijenjen. Barem tako misle u Facebooku te se poigravaju idejom koja u najmanju ruku sliči na popularni 'TV kalendar'.

Naime Facebook testira uslugu 'dogodilo se na današnji dan', ali umjesto da nabraja zanimljive događaje iz prošlosti, nudi vam da ponovno proživite sve što vam se događalo na današnji dan prije točno godinu dana.

Mali dio korisnika moći će, ukoliko posjete facebook.com/feed/todayinhistory, vidjeti svoj zid kakav je izgledao prije točno godinu dana, kao i popis važnijih događaja iz života svojih prijatelja tog mjeseca.

Kako javlja ABC News, Facebook često testira različite nove mogućnosti na malom broju korisnika, većinom Amerikanaca, i ovisno o njihovoj reakciji odustaje ili dalje razrađuje te mogućnosti.

Pronalazak starih objava nije ništa novo. Na tržištu već postoji nekoliko aplikacija, kao što je Timehop, koje također omogućavaju korisnicima da se 'vrate u prošlost' i 'ponovno prožive određeni dan'.

Podsjetimo, Facebook je već ponudio nešto slično svojim korisnicima krajem 2012, kad im je omogućio da naprave pregled događanja sa svog profila.