KREĆE SELIDBA

Facebook će usporiti

20.11.2012 u 17:31

Bionic
Reading

Milijardu korisnika divovske društvene mreže bit će postupno prebačeno na sigurniju vezu. Zbog toga bi se Facebook mogao nešto sporije učitavati

Kao što su najavili prošle godine, u Facebooku tijekom ovog tjedna kreću s migracijom na sigurniju internetsku vezu. Selidbu na HTTPS prvi će doživjeti korisnici u Sjevernoj Americi, a nakon njih će biti obavljena i u ostatku svijeta.

HTTPS je sigurnija internetska veza, kakvu koriste trgovine i banke online za prijenos podataka potrebnih za plaćanje kreditnim karticama, lozinki i tome slično. Pruža bolju zaštitu privatnih korisničkih podataka, ali i ujedno usporava internetski promet i surfanje.

Za korisnike Facebooka postat će s vremenom početna postavka. Usporavanje bi, kažu, trebalo biti minimalno. Ipak, kome se to ne sviđa, moći će odabrati spajanje putem klasičnog HTTP-a.

Kako znati koju vrstu koristite i je li vas Facebook već prebacio? Kad se spojite, pogledajte tamo gdje upisujete adresu sitea. Ako glasi https://facebook.com, na sigurnijoj ste vezi.