NIJE DOBRO

Evo zašto je Yugo jedan od najgorih automobila na svijetu

12.12.2016 u 12:59

Bionic
Reading

Nekadašnji automobilski ponos industrije SFRJ izvozio se i u SAD u kojem ni kad je bio moderan nije bio naročito popularan, kao što dokazuje ovaj video u kojem se objašnjava što sve ne valja s Yugom

Yugo je bio moderan auto iz kragujevačke tvornice Zastava automobili, barem je tako bio oglašavan. Iako nije bio loš kao automobili rađeni pod željeznom zavjesom, činjenica jest da je Yugo bio automobil koji nije bio konkurentan na razvijenim tržištima i da je svatko tko je financijski mogao u SFRJ birao neki automobil zapadne proizvodnje.


U SAD ga je uvozio tijekom osamdesetih Malcolm Bricklin, čovjek koji je Americi donio Subaru, a za Yugo je vjerovao kako je malen i jeftin automobil idealan za tamošnje studente i ostale ljude slabije platežne moći. Međutim, Yugo se nije svidio Amerikancima čak niti tada, a danas, kao što pokazuje ovaj video Douga DeMuroa, specijaliziranog novinara koji radi recenzije automobila za oglasnik rabljenih vozila Autotrader, zasluženo dobio epitet jednog od najgorih automobila ikad proizvedenih.