FESTIVAL MULTIMEDIJE

Evo što vas čeka tijekom prvog dana MOP-a 3

22.05.2014 u 13:45

Bionic
Reading

U četvrtak, 22. svibnja, u Varaždinu počinje festival multimedije MOP 3. Iako će službeno otvorenje biti u 19:30 sati, predavanja eminentnih stručnjaka s područja digitalne kulture počet će već od 13 sati

Sva predavanja bit će održana u dvorani Palače Herzer na Franjevačkom trgu.


Blok predavanja otvorit će Andrej Radinger, koji se bavi proučavanjem, razvojem i implementacijom Microsoftove mobilne tehnologije od njenih najranijih početaka.

Početkom 2006. godine pokrenuo je tvrtku koja se bavi savjetovanjem, obukom i razvojem, ponajprije za mobilna rješenja. Redoviti je predavač na Microsoftovim konferencijama u regiji i TechEdu, a na MOP-u će pričati o razvoju Windows telefona.

Iz zagrebačke tvrtke NanovoGroup, tkoja se bavi izradom mobilnih igara i aplikacija, stižu Igor Jurkijević i Ivan Paradinović. Na aktualnom primjeru nedavno dovršene igre Fruitplay pokazat će najvažnije akspekte razvoja mobilnog gaminga te pokušati dočarati trnovit, ali zabavan svijet industrije mobilnih igara.

Andrej Lončarić, osnivač Music Production Academy i vlasnik tonskog studija u kojem su svoje singlove i albume snimili i najpoznatiji hrvatski bendovi i izvođači, predstavit će svoj rad.

Nakon njega će Filip Dizdar, također iz MPA, glazbenik i redatelj u Hrvatskoj, objasniti produkciju video spotova.

Neposredno nakon službenog otvorenja, nagrađivani dizajner Vladimir Končar iz studija Revolucija predstavit će Ivaninu kuću bajke, multimedijalni i interdisciplinarni centar otvoren prošle godine u Ogulinu, rodnom gradu Ivane Brlić- Mažuranić.

Za kraj će organizatorska ekipa Dana D predstaviti najveći hrvatski festival dizajna, koji će biti održan idući vikend u Zagrebu.

Festival MOP 3 traje do subote, 24. svibnja.

Program i više informacija potražite na službenim stranicama festivala MOP 3