live locations

Evo kako će vas uskoro moći pratiti na WhatsAppu

19.10.2017 u 14:18

Bionic
Reading

Popularna aplikacija za brbljanje tijekom idućih će tjedana dobiti značajku Live Location, pomoću koje možete pratiti kretanje vaših kontakata, a vrijedi i obratno

Praćenje ljudi pomoću aplikacije WhatsApp zvuči malo jezivo, ali ne brinite: značajka Live Location, kako smo već najavili,  funkcionira samo ukoliko je osoba koju namjeravate pratiti dala za to svoju dozvolu.

Tako, recimo, možete pratiti gdje su prijatelji s kojima ste se dogovorili za izlazak ili u kojoj je fazi puta vaš tinejdžer pri povratku iz poslijepodnevne smjene u školi. 

Nova značajka trebala bi zaživjeti tijekom nekoliko nadolazećih tjedana. Ako vam nije dostupna, moguće je kako nemate zadnje izdanje aplikacije ili kako se trebate još malo strpiti. 

Kako koristiti značajku Live Location na WhatsAppu?

1) Otvorite WhatsApp, kucnite na sličicu za novu poruku i odaberite kontakt s kojim želite dijeliti svoju lokaciju. Isti postupak možete upotrijebiti i u grupama.

Kucnite na sličicu spajalice u polju Type a message i odaberite Location.  Ako dosad niste dijelili svoju lokaciju na WhatsAppu, morat ćete aplikaciji omogućiti pristup podacima o tome gdje se nalazite.

Kucnite na Continue ili Allow na sve što vam ponudi.

2) Trebala bi se pojaviti mapa s opcijom Share live location ispod. Kucnite na to.

WhatsApp će vas upozoriti kako će druge osobe u chatu moći vidjeti vašu lokaciju u realnom vremenu te kako će ju nastaviti dijeliti i dok ne koristite aplikaciju. Možete zaustaviti dijeljenje u bilo koje vrijeme. Kucnite na Continue.

3) Odaberite koliko dugo želite dijeliti svoju lokaciju s tom osobom: 15 minuta, jedan ili osam sati. Možete dodati komentar ako želite. Potom kucnite Send.

4) Vaš će kontakt primiti poruku s mapom na kojoj je prikazana vaša trenutna lokacija, koja će biti stalno osvježavana. U bilo kojem trenutku možete ju prestati dijeliti tako što ćete kucnuti na Stop sharing u chatu, piše Tech Advisor.

  • +13
Je li ovo 20 najboljih smartfona na svijetu? Izvor: OnePlus / Autor: OnePlus