UMJETNA INTELIGENCIJA

Elon Musk organizira 'superzabavni hackathon' u svojoj kući, evo što u biti želi

05.02.2020 u 10:48

Bionic
Reading

Cilj natjecanja bit će unaprijeđenje načina na koji koncipiramo neuralne mreže, a uspješne natjecatelje će možda čekati i radno mjesto u Tesli

Elon Musk bi uskoro mogao otvoriti vrata svoje kuće koderima i inženjerima u nastojanju okupljanja stručnjaka u polju umjetne inteligencije i, sukladno tome, poticanju napretka u polju autonomnih automobila.

Tehno milijunaš je u nedjelju objavio da odjel za automatsku vožnju i umjetnu inteligenciju u Tesli organiziraju 'super zabavni parti/hackathon vezan uz umjetnu inteligenciju'.

Nakon što su ga tviteraši pitali treba li im diploma za ulazak na hackathon, Musk je odgovorio da ne moraju ni imati završenu srednju školu. 'Sve što mi treba su osobe s dubokim razumijevanjem umjetne inteligencije i neuralnih mreža na način koji je zapravo koristan'.

Jedna stvar koju svi zainteresirani još ne znaju je u kojem će se Muskovom zdanju hackathon uopće održati i koliko će ljudi zapravo sudjelovati. Okupljanje je, podsjetimo, dio puno dalekosežnijeg nastojanja razvoja programa za autonomnu vožnju, s obzirom da je sve koji se prijave Musk pozvao da se pridruže upravo tom odjelu Tesle, prenosi Business Insider.