FLYING HIPPO

Domaća verzija Flappy Birdsa kreće u pohod na vaš iPhone

28.02.2014 u 13:44

Bionic
Reading

Igra Flappy Bird u samo nekoliko tjedana stekla je nevjerojatnu popularnost te zatim nepovratno nestala iz svih dućana mobilnih aplikacija. Brojni programeri odlučili su poentirati na popularnosti igre te su predstavili vlastite varijante igre, a pridružila im se ekipa programera iz Zaprešića

Velike su šanse da ste posljednjih tjedana u medijima bili bombardirani vijestima o 'Flappy Bird' fenomenu koji je zahvatio cijeli svijet, a djelo je ruku vijetnamskog developera Donga Nguyena. Jednostavna, besplatna ali i okrutno teška igra u potpunosti je poharala tržište i zasjela na prvo mjesto Apple-ove ljestvice besplatnih igara. Dio svog uspjeha igra može zahvaliti upravo suludoj razini težine koja je od igrača zahtijevala preciznu ruku i ledene živce, pa su poznati slučajevi u kojima su u frustriranom bijesu letjeli mobiteli te poput same lepršave ptičice završavali u obližnjem stupu, obično označavajući 'game over' za ove nezaobilazne komade pametnog hardvera.

Nakon nenadanog povlačenja igre sa tržišta, iTunese je preplavila lavina loše složenih i tehnički nedorađenih klonova, koji su sa sobom donijeli sijaset problema vezanih uz grafiku, brzinu izvođenja i samu mehaniku igre. Nakon početnog razočaranja, igrači diljem svijeta su u nedostatku kvalitetnije opcije počeli zahtijevati igru koja će im ponovo vratiti onaj isti osjećaj uzbuđenja i frustracije koji su imali igrajući original.

Iskusni nezavisni hrvatski developerski studio iz Zaprešića po imenu Ocean Media odlučio je odgovoriti na vapaje igraće zajednice te ponuditi svoje viđenje ove, sad već zasigurno legendarne igre. Na iTunesima je tako nedavno osvanuo Flying Hippo, više nego dostojna zamjena za Flappy Bird, kako tehničkom dotjeranošću, tako i igrivošću, zaraznošću i osobnosti glavnog lika po kojem je igra dobila ime (ružičasti leteći nilski konjić), te je krenuo na pohod prema prvom mjestu ljestvice besplatnih igara.

Put do prvog mjesta je dug, pa potporu našim developerima možete dati preuzimanjem ove besplatne igre na iTunesima na ovom linku. Novosti vezane uz Flying Hippo kao i komentare igraće zajednice možete pronaći na službenoj Facebook stranici igre