PRIJAVE DO 15. LIPNJA

Domaća tvrtka besplatno obrazuje studente

10.06.2016 u 15:42

Bionic
Reading

Hrvatska softverska tvrtka Infinum po drugi put organizira Infinum Student Academy, besplatni ljetni tečaj programiranja za softverska platformska rješenja

Studenti će imati priliku naučiti razvijati mobilne i web aplikacije koristeći najnovije dostupne metode i tehnologije.

Predavači će biti programeri iz Infinuma koji će kroz predavanja, domaće zadaće i konzultacije studente provesti kroz cijeli proces stvaranja modernih mobilnih i web aplikacija. Uzevši u obzir da je potreba za kvalificiranim IT stručnjacima u neprekidnom porastu, znanjem stečenim na ovakvom tečaju Infinum mlade studente priprema za buduće tržište rada.

Infinum ovaj projekt provodi samoinicijativno i na vlastiti trošak, sve kako bi doprinio lokalnoj zajednici, pronašao potencijalne zaposlenike i sukladno tome, podignuo konkurentnost Hrvatske na globalnom IT tržištu.


'Čvrsto se zalažemo za modernizaciju školstva i smatramo da je informatička obrazovanost ključ prema zdravijoj ekonomskoj slici i boljoj budućnosti', rekao je Matej Špoler, suosnivač i tehnički direktor Infinuma, 'Radimo s tehnologijama i znanjima koje se mijenjaju iz mjeseca u mjesec. Želimo dati priliku našim studentima da se educiraju na jednak ili bolji način kao i njihovi kolege u Silicijskoj dolini i San Franciscu.'

Prošle godine se Infinum Academy prijavilo više od 250 studenata od kojih je Infinum kroz program proveo njih 55. Ti studenti su se, prema podacima same tvrtke, nakon toga mahom zaposlili u Infinumu, u drugim hrvatskim IT tvrtkama ili iskoristili znanje za pokretanje vlastitih projekata.

Prijave su otvorene do 15. lipnja, a predavanja kreću 4. srpnja