SKENIRANJE VOZAČKE

Domaća aplikacija za američke izbacivače

18.06.2014 u 13:05

Bionic
Reading

Od danas je na iTunes trgovini dostupna aplikacija Scannr – ID Scanning, namijenjena skeniranju američkih i kanadskih vozačkih dozvola i automatskoj detekciji maloljetnika

S obzirom da se u SAD-u i Kanadi vozačka dozvola koristi kao glavni identifikacijski dokument, Scannr je primarno namijenjen vlasnicima noćnih klubova, barova i trgovina pićem koji zbog zakonske obaveze moraju ograničiti pristup maloljetnicima u svoj poslovni objekt. Aplikacija Scannr plod je suradnje hrvatskih tvrtki Infinum i PhotoPay.

Za razliku od drugih aplikacija iste funkcije, Scannr s vozačke dozvole ne očitava brojeve i slova već podatke izvlači iz barkoda, što osigurava znatno veću preciznost i pouzdanost pri radu. Tehnologiju skeniranja razvila je domaća tvrtka PhotoPay, a do sad se koristila u različitim bankarskim mobilnim aplikacijama (Erste, RBA, ABanka) za automatsko plaćanje računa/uplatnica.

Skenirane podatke korisnika aplikacije može naknadno analizirati ili pak na licu mjestu iskoristiti takozvani Bouncer mod odnosno izbacivački način rada. U ovom modu aplikacija nakon svakog skeniranja uspoređuje dob vlasnika vozačke dozvole s minimalnom vrijednošću podešenom od strane korisnika. U slučaju da je riječ o maloljetniku, ime vlasnika vozačke dozvole na ekranu smartfona je prikazano na crvenoj pozadini. Ako je riječ o punoljetnoj osobi, pozadina je zelena.

Uz aplikaciju napravljen je i marketinška web stranica, dostupna na scannrapp.com Scannr funkcionira na bilo kojem Appleovom mobilnom uređaju (iPhone, iPad, iPod Touch) koji je kompatibilan s operacijskim sustavom iOS 7.

Građani SAD-a i Kanade aplikaciju mogu skinuti besplatno s iTunes trgovine te ju koristiti za probno skeniranje ograničenog broja vozačkih dozvola. Dodatne skenove moguće je kupiti unutar aplikacije.

Najjednostavnija i najisplativija opcija je potpuno otključavanje aplikacije, za što je potrebno izdvojiti 24,99 USD.