MICROSOFT SE POŽURIO

Dolaze li nam Windowsi 12? Intel spominje već iduću godinu

10.10.2023 u 13:11

Bionic
Reading

Tehnološki div je optimističan oko iduće godine zbog potencijalnog 'softverskog osvježenja' koje dolazi iz Microsofta

Intel je dolio ulje na vatru u vezi s glasinama da Microsoft 2024. planira izdanje sljedeće verzije Windowsa.

Kako izvještava PCGamer, Intelov glavni financijski direktor Dave Zinsner prošlog je mjeseca dao intervju za Citi nakon što su ga pitali o nedavnom iznenađujućem porastu tržišnog udjela tvrtke. Kao dio svog odgovora, Zinsner je sugerirao da će nova verzija Windowsa biti objavljena sljedeće godine:

'Zapravo mislimo da će '24. godina biti prilično dobra godina za klijente, posebno zbog osvježavanja Windowsa. I još uvijek mislimo da je trenutan fundus instaliranih sustava prilično star te zahtijeva osvježenje, pa stoga mislimo da bi iduća godina mogla predstaviti početak toga, s obzirom na Windows katalizator. Optimistični smo oko toga kako će se stvari odvijati počevši od '24.'

Windows 12 nije izričito spomenut, ali kako ističe Windows Central, 'Windows refresh' je bio termin koji se koristio za opisivanje Windowsa 11 prije nego što je službeno najavljen.

Od sredine prošle godine slušamo glasine da će Windows 12 biti objavljen 2024. godine. Međutim, nedavno je izašlo na vidjelo da bi Microsoft za sljedeći OS mogao dodati element pretplate. Reference na 'izdanje', 'vrstu' i 'status' pretplate pronađene su u konfiguracijskoj datoteci verzije prije izdanja na kanalu Canary.

Ako je to istina, uskoro ćemo svi morati plaćati mjesečnu naknadu za korištenje Windowsa uz druge Microsoftove premijske usluge poput OneDrivea.