PONESITE JABUKE

Dođite u Rijeku na iParty!

07.12.2012 u 17:12

Bionic
Reading

Riječki muzej informatike bit će domaćin nacionalnog okupljanja zaljubljenika u Appleove proizvode. Ulaz plaćate s četiri kile jabuka

Peti po redu iParty, druženje hrvatskih Apple entuzijasta, bit će održano održat u subotu, 8. prosinca, s početkom u 20 sati.

iParty 2012 organiziraju Jabučnjak, najstariji web za Apple korisnike u Hrvatskoj, i Peek&Poke, riječki muzej informatike.

Događanje će se tradicionalno održati u muzeju Peek&Poke u centru Rijeke, Ulica Ivana Grohovca 2, u blizini katedrale Sv. Vida u Rijeci. Od 3. do 9. prosinca, kao i na sam iParty, ulaznica u muzej stoji četiri kile jabuka!

Naime, Jabučnjak i Peek&Poke iz godine u godinu prikupljaju jabuke koje doniraju Dječjoj bolnici Kantrida. 2009. godine skupili su preko 300 kilograma, 2010. godine više od dvostruko - čak 700, a prošle 2011. godine rekordnih 850 kilograma.

Ove su godine kao zabavni program pripremili kviz - zvat će se iKviz - u suradnji s ekipom Rijeka Pub Kviz ekipe da nam pomognu oko organizacije. Bit će isključivo informatičke tematike, s naglaskom na pitanja vezana za Appleove tehnologije i njihovom doprinosu razvoju računala kakva danas poznajemo i svakodnevno koristimo.

Očekuju se Mac, iPhone i iPad korisnici iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Dobrodošli su i svi znatiželjnici.

Druženje s ljubiteljima novih tehnologija, računalnim geekovima i geeketama, entuzijastima i istomišljenicima se podrazumijeva, no ujedno ćete imati priliku u muzeju informatike upoznaju s konkretnim modelima računala koja su oblikovala moderno informatičko doba.

Jabučnjak je neprofitabilan projekt Udruge darovitih informatičara Rijeke (DIR). Postoji devet godina.