DIGITALNA TRGOVINA

Direktor EBRD-a i stručnjaci iz Kalifornije dolaze na Adria Summit

15.04.2024 u 13:48

Bionic
Reading

Ovogodišnji Adria Summit ove godine osim konferencije o digitalnoj trgovini postaje i poslovna konferencija. Stručnjaci iz područja financija, tehnologije i poduzetništva susrest će se od 8. do 12. svibnja u hotelima Kempinski Adriatic u Umagu, Hrvatska, i Kempinski Palace u Portorožu, Slovenija, kako bi definirali smjer budućnosti e-trgovine na području Jadrana i šire

Dva dana rasprava i interaktivnih panela s više od 70 govornika iz Europe i regije najavljuju dubinsku analizu utjecaja krize u IT industriji u SAD-u na regionalno tržište, kao i odgovore na pitanja: trebamo li se bojati umjetne inteligencije i kako je naučiti koristiti u svim poslovnim sferama? Kakva budućnost čeka e-trgovinu? Što se promijenilo u financiranju inovacija? Zašto je ESG važan za poslovanje u 21. stoljeću?

Među govornicima ove godine su: Matteo Colangeli, regionalni direktor za Zapadni Balkan u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), stoji na čelu ekonomske i inovativne evolucije u regiji. S karijerom u investicijskom bankarstvu, savjetovanju i strateškom vođenju, Matteo donosi bogato iskustvo u svoju ulogu, navode organizatori. Koristeći rekordne investicije EBRD-a, Matteo želi potaknuti inovacije i rast u jadranskom ekosustavu e-trgovine. On će zajedno sa Stefanom Lazarevićem, predsjednikom Američke gospodarske komore u Srbiji (AmCham), otvoriti ovogodišnju konferenciju.

Prisutnost Stefana Lazarevića, predsjednika Američke gospodarske komore u Srbiji (AmCham) na Adria Summitu 2024 obećava pružiti konkretne savjete za poslovne subjekte koji teže uspjehu u digitalnom dobu, kao i otvoriti nove perspektive za suradnju preko Atlantika. Izravno iz Palo Alta iz Kalifornije, iz kolevke najvećih svjetskih tehnoloških kompanija, stiže nam Nenad Milanović kao jedan od govornika Adria Summita. Nenad je programer i poduzetnik koji je odrastao u Srbiji, koji je osnovao prvu srpsku Unicorn kompaniju.

Unicorn kompanije su one koje dosežu procjenu od milijardu dolara, a da nisu uvrštene na burzu i san su svakog startup projekta. Nenad je danas vlasnik kompanije cake.com koja stoji iza svjetski poznatih digitalnih alata koji olakšavaju svakodnevni rad kao što su Clockify koji je svjetski lider u kategoriji time-tracker alata, Pumble koji pomaže u komunikaciji unutar timova i Plaky koji pomaže korisnicima da planiraju i upravljaju projektima.

Cijenjeni Google certificirani trener i velika zvijezda digitalnog marketinga u regiji, Miroslav Varga donosi jedinstvenu perspektivu na scenu Adria Summita. Sa svojom prezentacijom pod nazivom 'We are Neanderthals, flying jet-planes' ('Mi smo neandertalci, koji lete mlaznim avionima'), Miroslav istražuje brzu tehnološku evoluciju koja preoblikuje naš svijet. Kombinirajući humor i konkretne primjere iz stvarnog života, Miroslav istražuje dubok utjecaj tehnologije na ljudsko ponašanje i poslovnu dinamiku. Sudionici mogu očekivati neprocjenjive uvide u iskorištavanje tehnoloških napredaka za inovacije i prilagodbe u digitalnom dobu. Miroslavova sesija će sigurno inspirirati sudionike da prihvate prilike koje donosi tehnološka evolucija.

Kao poznati predavač, pisac i kreativni strateg, Lazar Džamić je autoritet u inovacijama brendova i uključivanju potrošača. U svojoj prezentaciji pod nazivom 'Brand shift vibes', Lazar će otkriti kako se u današnjem digitalnom dobu, proces izgradnje brenda pomiče iz tradicionalnog pripovijedanja (Storytelling) ka aktivnom uključivanju i življenju priče (Storydoing i Storyliving), pri čemu će se osvrnuti na primjenu proširene i virtualne stvarnosti (AR/VR) kao ključnog alata za stvaranje imerzivnih iskustava. Džamićeva prezentacija će natjerati sudionike da preispitaju svoj pristup izgradnji brenda i prihvate nove prilike za inovacije i rast.

Vladimir Đukanović donosi bogato iskustvo u financijama i investicijama na svojoj prezentaciji na Adria Summitu 2024. Kao iskusni stručnjak za investicije i autor, Vladimirova sesija pod nazivom 'A šta je to investicija?' ima za cilj demistificirati svijet financija za sudionike. Koristeći svoje bogato iskustvo u području portfeljskog trgovanja i privatnih investicija, Vladimir će pružiti korisne savjete za snalaženje kroz kompleksnosti financijskih tržišta. Sudionici mogu očekivati dublje razumijevanje zdravih investicijskih strategija i otkrivanje ključnih elemenata održivog rasta i prosperiteta na Balkanu i šire, a Vladimir je najavio i promociju svoje nove knjige.

Fokusirajući se na specifičnosti startapa u San Franciscu, Vera Kenehan, izvršna direktorica iz Silicijske doline, će podijeliti savjete za prevladavanje početnih izazova i izgradnju uspješnih timova. Sa više od 20 godina iskustva u različitim industrijama, uključujući telekomunikacije, medije, SaaS i venture capital, ona donosi bogatstvo znanja i novu perspektivu. Vera je magistrirala liderstvo i menadžment na Stanfordu i aktivno je mentorirala buduće poduzetnike. Njeno predavanje će sudionicima pružiti uvid u svijet startapa iz prve ruke.

Kako se početak Adria Summita 2024 bliži, organizatori navode da sudionici mogu očekivati 'sjajne prezentacije vrhunskih stručnjaka i poslovnih lidera'. Od oblikovanja budućnosti ekonomije i e-trgovine do istraživanja tehnološke evolucije i inovacija brendova, svaka prezentacija će pružiti korisne savjete i konkretne strategije za suočavanje s izazovima i mogućnostima digitalnog doba. Cijeli program konferencije pogledajte na web stranici adriasummit.com, gdje se možete i prijaviti za sudjelovanje na Adria Summitu. Vidimo se u Istri.