KRAJEM TRAVNJA

Developerska konferencija Droidcon dolazi u Zagreb

06.02.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Konferencija namijenjena razvojnim programerima za Android bit će održana u hotelu Antunović 29. i 30. travnja. Organizatori optimistično očekuju više od 400 sudionika iz Hrvatske i regije

Konferenciju, po prvi put u Hrvatskoj, organizira tvrtka troido Miroslava Šimudravca. Po prvi put je održana 2009. godine u Berlinu i Londonu. Danas je prisutna u više od dvadeset zemalja.

Najavljen je veliki broj edukativnih predavanja, kao i gostovanje predavača iz Intela, Sixta, Paypala... Organizatori su u pregovorima s Googleom, Facebookom i Wanderlistom te nizom startupova, čiji bi predstavnici mogli također sudjelovati u konferenciji.

U sklopu Droidcona bit će održan Barcamp (tijekom kojeg bilo tko može prijaviti i održavati predavanje, ukoliko prikupi dovoljno glasova) te ​hackathon.

 
Predviđen je i izložbeni dio, s raznim rješenjima za Android vezanim uz sigurnost, poslovanje, pametne kuće, nosive uređaje, povezane automobile... Organizatori se nadaju kako će konferencija poslužiti i za pronalaženje kvalitetnog kadra, odnosno upoznavanje potencijalnih  zaposlenika. 

Cijena kotizacije postavljena je na prilično visokih 1200 kuna. Dio ulaznica organizatori će podijeliti studentima, a dio prodati istima po povoljnijoj cijeni.          

Više:Droidcon