STUDENTI KODIRAJU

DeepWeb pobjednici prvog Combisovog hackathona

11.04.2016 u 10:53

Bionic
Reading

Drugo mjesto osvojio je tim Neće snaša frontendaša, a treće mjesto Team_1234. Prijavilo se 38 timova sa 127 studenata. Dva tima naći će mjesto u Combisovom inkubatoru Neostartup

Prvi Combisov hackathon try{code}catch okupio je15 timova studenata s fakulteta iz Hrvatske. Prvu nagradu (četiri tisuće kuna po članu) osvojio je tim DeepWeb. Žiri je istaknuo kako se tim kojeg su činili Andrija Miličević, Matija Milišić, Matej Šerbec i Herman Zvonimir Došilović izdvojio cjelovitošću rješenja i izvrsnim ocjenama prema svim zadanim kriterijima.

Drugu nagradu dvije tisuće kuna po članu tima osvojio je tim Neće snaša frontendaša, dok je na trećem mjestu tim Team_1234, čiji su članovi osvojili svaki po tisuću kuna

Natjecatelji su mogli birati zadatak među ponuđenim temama koje su za svoj cilj imale stvaranje rješenja za konkretne neprofitne organizacije iz Hrvatske, a zajedničko im je što imaju društveno korisni karakter.


Teme su bile Olive Manager - sustav za upravljanje tehnološkim procesom prerade maslina, odnosno proizvodnjom maslinovog ulja te Emergency Room Scheduler - sustav za automatizaciju izrade rasporeda smjena i formiranje timova djelatnika u Zavodima za hitnu medicinu.

Prijavilo se 38 timova sa 127 studenata. Iako je inicijalni cilj bio odabrati 12 timova za natjecanje, zbog velikog interesa i kvalitetno riješenih selekcijskih zadataka žiri je odlučio da u natjecanje ide 15 timova.

Timovi koji su se natjecali su: Fire Breathing Rubber Duckies, Three Codethroopers, Codex, DATA, Sišarperi, DeepWeb, Team_1234, Drim tim, Destruktori, Karakondžula, Deep Café, Carefection, Neće snaša frontendaša, Nešto i FERIT.

'Interes studenata za natjecanje bio je iznad naših očekivanja. Izuzetno smo zadovoljni idejnim rješenjima koje su natjecatelji kreirali u 24 sata', rekla je Andrea Župarić, voditeljica Combisovog hackathona try{code}catch na kraju natjecanja.

Žiri će naknadno odlučiti koja dva tima će se naći u programu Neostartupa.

'U Neostartupu želimo timove koji donose nove ideje - intencija nam je podržati strast za eksperimentiranjem i novim znanjem te omogućiti mladim ljudima koji razmišljaju inovativno i žele se razviti da svoje idejno rješenje i finaliziraju, što uobičajeno nije slučaj', rekao Mladen Maras, direktor hackathona try{code}catch i tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u Combisu.

Neostartup omogućava vlasnicima idejnog rješenja nagrađenog zadatka finaliziranje projekta po principu startupa, uz pomoć Combisovih stručnjaka.