REDIZAJN NA VIDIKU

Chrome će uskoro dobiti novi sloj boje, evo što Google sprema

08.09.2023 u 11:21

Bionic
Reading

Kompanija u popularni preglednik uskoro planira ubaciti dodatne elemente dizajna Material You, uskladivši vizuale s ostatkom Android sustava

Chrome za računala uskoro bi mogao dobiti novi izgled. Preglednik će tijekom idućih tjedana dobiti ažuriranje temeljeno na dizajnu Material You. Fokus je, kažu iz Vergea, čitljivost i nove palete boja koje 'nadopunjuju kartice i alatnu traku'.

Najuočljivija je promjena da stvari izgledaju malo zaobljenije, što se da primjetiti na rubovima prozora.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Google

Chrome nije jedina stvar koja dobiva novi izgled. Google isto ažurira sučelje za web trgovinu Chrome, dodavši joj elemente Material You. Ove su promjene već dostupne u javnoj beti, kažu s 9to5Googlea.

Google također radi ažuriranja alata za sigurno pregledavanje u Chromeu. Sustav trenutačno provjerava web-lokacije pomoću popisa koji je pohranjen lokalno te se ažurira se svakih 30 do 60 minuta. U nadolazećim tjednima web-lokacije će se umjesto toga provjeravati Googleovim popisom 'loših' stranica - u stvarnom vremenu.

Ovo znači da ćete, ako do tog dođe, biti spriječeni prije odlaska na zlonamjernu stranicu koja je stvorena prije svega nekoliko minuta. 'Skraćivanjem vremena između identifikacije i sprječavanja prijetnji očekujemo da ćemo vidjeti 25 posto poboljšanu zaštitu od zlonamjernog softvera i prijetnji krađe identiteta', kažu iz Googlea.