UMJETNA INTELIGENCIJA

ChatGPT vam ne radi? Evo nekoliko popularnih alternativa

16.02.2024 u 14:53

Bionic
Reading

Za one koji redovito koriste ili se oslanjaju na ChatGPT, ovo su alternativne AI aplikacije i chatbotovi koji mogu pomoći

Milijuni korisnika prijavili su prekid rada chatbota ChatGPT u srijedu, pri čemu su Google pretraživanja za 'ChatGPT alternativa' porasla za 440 posto u 24 sata.

Analizirajući podatke tehnološkog diva, nodepositrewards.com navodi da su korisnici dok je sveprisutni AI chatbot bio u kvaru aktivno krenuli u potragu za alternativnim alatom. Mnogi su korisnici otišli na X, bivši Twitter, kako bi izrazili svoju ljutnju zbog prekinute usluge.

Osim golemog skoka Google pretraživanja alternativa, pojam 'Bing AI' također je skočio za 72 posto. OpenAI-jev ChatGPT chatbot je na vrhu popisa, a ovo je devet drugih popularnih AI alata koje možete iskoristiti:

Midjourney

Jedna od najpopularnijih platformi na tržištu AI-ja danas je Midjourney, online alat koji korisnicima omogućuje da uz tekstualne upute od umjetne inteligencije zatraže generiranje slika.

Dok su AI generatori slika - uključujući Midjourney - nedavno dospjeli na naslovnice zbog korištenja radova profesionalnih umjetnika bez njihove dozvole te prominentne uloge u širenju dezinformacija (osobito nakon što su korisnici stvorili lažne slike uhićenja Donalda Trumpa i francuskog predsjednika Emanuela Macrona koji prosvjeduje protiv vlastitih reformi), i dalje se radi o 'art' generatoru za stvaranje slika.

Copy.ai

Još jedan AI alat koji je stekao značajnu popularnost je Copy.ai, platforma za copyrighting koja generira sadržaj u roku od nekoliko sekundi. Zahvaljujući svojoj sposobnosti da učinkovito stvara privlačan sadržaj, privukao je posebnu pozornost tvrtki širom svijeta koje ga koriste za jeftino stvaranje materijala (bez potrebe za unamljivanjem pravih ljudi koji copyrightingom zarađuju za život).

Copy.ai se posebno koristi za stvaranje zanimljivih i jedinstvenih marketinških materijala, uključujući prodajne stranice, biltene, e-poštu i objave na društvenim mrežama.

Tableau

Jedna od mnogih vještina u kojima AI obećava pomoć je analiza podataka, a Tableau je jedan od vodećih AI alata u ovom području.

Tableau je platforma za analitiku i vizualizaciju podataka koja korisnicima omogućuje da se bave podacima i stvaraju interaktivne dijagrame, grafikone, nadzorne ploče i tako dalje. Platforma za analizu podataka koristan je alat za analitičare podataka svih razina jer ne zahtijeva nikakvo iskustvo u kodiranju, što je jedna od njezinih najjačih prodajnih prednosti.

Murf

Murf je AI alat koji pretvara bilo koji oblik teksta u govor, sa 100 glasova i dijalekata dostupnih na više jezika. Dizajniran je za višenamjensku primjenu, uključujući marketing i stvaranje sadržaja te nudi različite značajke kao što su naglasak, glas, ton i prilagodba glasnoće, piše Euronews.

Jasper

Jasper, pokretan OpenAI-jevim GPT-3, je AI alat koji može pisati bilo što, od eseja do pjesama. Ono što ga izdvaja od ostalih alata za pisanje AI-om je njegov opsežan skup značajki, koje uključuju provjeru plagijata i gramatike, kao i više od 50 predložaka za različite vrste pisanja, kao što su postovi na blogu, Twitter, scenarij za videe i još mnogo toga.

Fireflies

Fireflies je AI alat koji pojednostavljuje bilježenje transkripcijom glasovnih razgovora u stvarnom vremenu. Koristeći tehnologiju prepoznavanja glasa za vođenje bilješki tijekom sastanaka, omogućuje korisnicima da se usredotoče na razgovor umjesto da hvataju bilješke, piše Euronews.

Fireflies također može pomoći timovima da učinkovitije surađuju jer svi mogu dodavati komentare ili isticati važne trenutke iz razgovora.

Pictory

Pictory je alat za uređivanje videozapisa koji može brzo stvoriti brendirane video isječke koji se mogu dijeliti. Alat se može koristiti za pretvaranje dugog sadržaja, postova na blogu i skripti u kratke videozapise. Automatski može pronaći najvrjednije i najprivlačnije trenutke i kombinirati ih s glasovnim zapisima, snimkama i glazbom kako bi proizveo sadržaj koji se lako može dijeliti.