PREMIJERA U RUJNU

Bolje ikad nego nikad: iPhone 14 Pro imat će i ovu popularnu opciju

31.05.2022 u 12:12

Bionic
Reading

Insajderi najavljuju da će najskuplji iPhonei u 2022. koristiti always-on zaslone

Apple bi, prema izvješću Bloombergovog Marka Gurmana, u 2022. mogao uvesti always-on prikaze za iPhone 14 Pro i Pro Max. Kompanija bi značajku mogla aktivirati zajedno sa iOS-om 16, dozvolivši iPhoneovim zaslonima prikaz ograničene količine informacija čak i kad su zaključani.

Gurman kaže da će iPhoneova verzija always-ona raditi slično kao na Apple Watchu 5 i kasnijima - iPhone 14 Pro i Pro Max će tijekom aktivacije značajke smanjiti brzinu osvježenja zaslona čime će reducirati potrošnju baterije. Nepoznato je hoće li iPhone koristiti LTPO panele koje Apple koristi za Apple Watch.

Ovo, doduše, nije prvi put da čitamo o always-on prikazima. Analitičari su i prošle godine najavljivali da će iPhone 13 doći sa ekranom always-on, značajkom koju velik broj Androida koristi već godinama.

Gurman očekuje da će iOS 16 doći sa spomenutom funkcionalnošću, kao i pozadinama ekrana sa 'mogućnostima sličnima widgetima'. Always-on prikaz nije jedina ekskluzivna značajka iPhonea 14 Pro i Pro Maxa - priča se i da će kompanija A16 (novi i brži čip) plasirati samo u spomenuta dva uređaja.

NAJBOLJE IZ JABUČNJAKA

[FOTO] Od ere Steve Jobsa do danas: Ovo su najomiljeniji modeli iPhonea ikad

Pogledaj galeriju

Više informacija o softverskoj strani priče dobit ćemo na skorašnjoj konferenciji WWDC koja će se održati 6. lipnja. Kao i prošle godine, Gurman se nada da će Apple dodati poboljšane funkcije za multitasking na iPadu, uključujući i navodnu mogućnost slobodnog mijenjanja veličine prozora.