AMBICIOZNI PLANOVI

BMW želi prodati sto tisuća e-auta tijekom 2017.

14.11.2016 u 14:03

Bionic
Reading

Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW namjerava u 2017. godini povećati prodaju električnih automobila za dvije trećine te nudi sve više modela vozila koji se napajaju baterijama

Automobilska kompanija sa sjedištem u Muenchenu očekuje da će u ovoj godini isporuke električnih i hibridnih vozila dosegnuti otprilike 60 tisuća, najavio je glavni izvršni direktor Harald Krueger.

Od 2013. je prodano oko 100 tisuća modela BMW-a s baterijskim napajanjem. 'Električni pogon je budućnost, no potražnja baš nešto u ovom trenutku ne skače', naglasio je Krueger.

Kako bi poboljšao prodaju, BMW je u ovoj godini povećao trajanje baterije svog gradskog modela i3 za 50 posto. To je BMW-ov jedini model koji se u potpunosti napaja iz baterija, a u prošloj godini prodano je svega 25 tisuća komada.

Tvrtka, koja je pala iza Daimlerova Mercedes-Benza na svjetskoj listi po broju prodanih luksuznih automobila, želi do 2025. godine udio električnih i hibridnih modela u ukupnoj prodaji povećati na između 15 i 25 posto.