šire ponudu

Biste li Amazonu dozvolili da pošiljku dostavi u prtljažnik vašeg automobila?

29.04.2018 u 18:42

Bionic
Reading

Trgovački div novu uslugu uvodi u suradnjki sa General Motorsima i Volvom te ju za početak planira ponuditi u čak 37 američkih gradova

Amazon je prošle godine tražio dozvolu korisnika da uđe u njihove domove i paket dostavi na unutarnjoj strani praga. Začudo, određeni broj vrlo liberalnih korisnika premijske usluge Prime mu je to i dozvolio. Dabas vas ta ista firma traži za dozvolu da otvori prtljažnik vašeg automobila.

  • +3
Amazon Echo i umjetna inteligencija Alexa Izvor: Profimedia / Autor: James Copeland / Alamy

Amazon je nedavno objavio uvođenje nove usluge koja dostavljačima daje određenu dozu pristupa osobnim vozilima kupaca u svrhu dostavljanja paketa. Umjesto da od njih traži ključeve automobila, on zahtjeva dozvolu za korištenje značajki ugrađenih u računalo samog vozila. Kompanija, naime, pokreće novu uslugu u suradnji sa dva velika proizvođača automobila - General Motorsima i Volvom, a pokreće ju unutar 37 američkih gradova.

'Strašno smo zadovoljni sa reakcijom kupaca na dostavu u dom' rekao je Peter Larsen, potpredsjednik dostavnih tehnologija u Amazonu. 'Ono što želimo je pomaknuti granice i pogurnuti dostavu da doseže na više mjesta od samih kućanstava'.

Pet novih Androida koji su nas totalno zaintrigirali Izvor: Twitter / Autor: Evan Blass

Nekima to odgovara

Amazon novu uslugu testira u Kaliforniji i Washingtonu već šest mjeseci, čemu svjedoči i ovaj video u kojem žena objašnjava zašto radije želi da se pelene dostave u automobil zato jer bi joj u protivnom dostavljač probudio kćer.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Amazon

Nova metoda dostave u početku će biti dostupna samo pretplatnicima Amazon Primea koji voze Volvo ili neki automobil iz General Motorsa iz 2015. godišta ili kasnije s aktivnim profilom OnStar ili Volvo on Call. Druge marke automobila bit će dodane kasnije.