razišli se nakon 27 godina

Bill Gates opet progovorio o najtežem razdoblju: 'Ne mogu poreći da je ovo bila godina velike tuge za mene'

21.12.2022 u 09:29

Bionic
Reading

Bill Gates je na svom blogu progovorio o razvodu od dugogodišnje supruge, nazvavši ga jednim od najtežih razdoblja u posljednjih nekoliko godina

Bill i Melinda French Gates razveli su se prošle godine nakon 27 godina braka. Razvodu unatoč, bivši supružnici još uvijek zajedno rade u Zakladi Bill i Melinda Gates, jednoj od najvećih humanitarnih fondacija na svijetu.

Suosnivač Microsofta dosad je u javnosti izbjegavao komentirati razvod od dugogodišnje supruge, no sad je na svom blogu Gates Notes napisao da je to bilo jedan od njegovih najvećih osobnih poraza u posljednjih nekoliko godina.

Osvrćući se na posljednje tri pandemijske godine, Gates je istaknuo kako se on zbog svog položaja u tom razdoblju nije morao suočiti s nekim problemima kao većina ljudi u svijeta, ali kako je i on svom osobnom životu doživio nekoliko izrazito teških trenutaka. 'Dotaknuo sam jedne od najnižih točaka u pirivatnom životu u posljednjih nekoliko godina, a to je smrt mog oca i rastava od supruge', napisao je Gates, piše Insider.

Otac mu je u 94. godini preminuo u rujnu 2020., a već sljedeće godine uslijedio je razvod od Melinde. 'Melinda i ja nastavljamo zajedno voditi našu zakladu te smo pronašli novi radni ritam s kojim smo zadovoljni. No ne mogu poreći da je ovo bila godine velike tuge za mene', napisao je Gates na svom blogu krajem 2021..

Melinda French je pak u intervjuu za CBS u ožujku ove godine rekla kako je jednostavno u jednom trenutku shvatila da odnos s Billom nije više zdrav i da ne može više vjerovati u ono što imaju. Osvrnula se tada i na aferu bivšeg supruga koju je 2000. godine imao sa zaposlenicom Microsofta. New York Times je prošle godine pak pisao kako je Bill Melindu omalovažavao na poslovnim sastancima i kako se, dok su bili u braku, nabacivao drugim ženama u Microsoftu i Zakladi. Gates.

Gatesova glasnogovornica opovrgnula je sve te navode, ističući kako glasine oko njihova razvoda postaju sve apsurdnije i da je žalosno kako se mediji pozivaju na izvore koji uopće nisu upućeni u situaciju.

Bill Gates i Melinda Gates Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia