Auto-Tracking Stand Pro

Belkinov novi stalak za iPhone vas može pratiti po sobi

09.01.2024 u 11:24

Bionic
Reading

Najnoviji stalak za iPhone je također i punjač, a proizvođač tvrdi da je riječ o prvom stalku za iPhone koji koristi Appleov DockKit

Belkin je na CES-u predstavio novu stanicu za bežično punjenje koja može izvesti zgodan trik: može se okretati i naginjati kako bi vas pratila dok se krećete po prostoriji. Auto-Tracking Stand Pro to čini uz pomoć Appleovog DockKita koji mu omogućuje izravno povezivanje s iPhoneom bez potrebe za aplikacijom treće strane.

Stand Pro koristi motorizaciju za okretanje za 360 stupnjeva oko svoje baze, dok se na MagSafe ruci naginje do 90 stupnjeva. Nakon što priključite iPhone 12 ili noviji, on se uparuje s bazom putem NFC-a i radi s bilo kojom aplikacijom za kameru, uključujući FaceTime, Instagram i Microsoft Teams. Zatim, kada ste na konferencijskom pozivu ili na društvenim mrežama, automatski će pomicati telefon kako bi vas držao u kadru - slično kao DJI Osmo Pocket 3.

Naravno, ovaj stalak je također i punjač koji podržava do 15 W bežičnog brzog punjenja kada se priključi na zid, a također može raditi na bateriji oko pet sati. Praćenje se može isključiti pomoću posvećene tipke, dok se aktivacija također može prepoznati pomoću LED indikatora.

Stand Pro u SAD-u košta 180 dolara te nije prvi motorizirani tracker na tržištu, kažu iz Engadgeta. Belkin, međutim, tvrdi da je prvi koji je integrirao Appleov DockKit razvojni SDK, tako da bismo slične proizvode mogli vidjeti u budućnosti. Proizvod se može pronaći u Belkinovoj online trgovini, no nema podataka o dostupnosti.