ZDRAV ŽIVOT

ASUS četvrt stoljeća postojanja obilježio - sportom

17.05.2014 u 09:39

Bionic
Reading

Sportski dan se sastojao od raznih natjecateljskih disciplina kao što su reli utrke, povlačenje konopca i mnoge druge. Osim toga, bilo je dosta karnevalskih igara, hrane i predstava

ASUS je četvrt stoljeća postojanja prolavio sportskim danom za zaposlenike i njihove obitelji u Taipeiju.


Predsjednik tvrtke ASUS Jonney Shih, potpredsjednik Jonathan Tsang i generalni direktor Jerry Shen otvorili su dan natjecanja paljenjem plamena koji simbolizira sportski duh i poveli različite sektore tvrtke u slavljenički mimohod.

Prilikom otvaranja ceremonije Shih se obratio zaposlenima. 'Hvala vam za sav trud i podršku tijekom proteklih godina. Zajedno smo postigli mnoge ciljeve u prethodnih 25 godina i unaprijed se radujem da vidim što u godinama koje dolaze možemo postići ako nastavimo potragu za nevjerojatnim', rekao je.

Sportski dan se sastojao od raznih natjecateljskih disciplina kao što su reli utrke, povlačenje konopca i mnoge druge. Osim toga, bilo je dosta karnevalskih igara, hrane i predstava.

ASUS je osnovan u ranim danima tajvanske računalne industrije - 1989. godine, a početak rada je obilježila proizvodnja matičnih ploča. Danas je ASUS svjetski lider u području tehnologije s preko 13.600 zaposlenika, uključujući i tim za istraživanje i razvoj koji čini 4.500 inženjera.

Tijekom prethodnih 25 godina, ASUS je imao više prekretnica. U 2007. ova tvrtka je predstavila prvi Eee PC koji je bio pravi hit napravivši preokret u PC industriji tako što je korisnicima po prvi put osigurao dobro dizajnirane, prenosive i pristupačne notebookove.

Tri godine kasnije predstavljen je Transformer Pad, 2011. godine Padfone, prvi 2-u-1 uređaj na svijetu koji ima ulogu pametnog telefona i tableta. Tijekom 2012. na tržište su pustili prvi notebook s dva zaslona - Taichi - i prvi notebook na svijetu s odvojivim tabletom - Transformer Book.

Prošle godine izašli su s prijenosnim računalom Transformer AiO, sve u jednom PC-om s odvojivim tabletom od 18,4 inča (46,7 centimetara). Ove godine predstavljena je linija pametnih telefona ZenFone.

ASUS je jedan od tri najveća svjetska proizvođača prijenosnika i tvorac najprodavanijih matičnih ploča. Osim njih, u širok portfelj proizvoda ubraja grafičke kartice, optičke uređaje, displeje , stolna i all-in-one računala, notebook i netbook računala, poslužitelje, multimedijalne uređaje, bežična rješenja, umrežavanje uređaja, tableta i smart telefone.

Tvrtka je u 2013. godini ostvarila prihod od oko 14 milijardi dolara (oko 77 milijardi kuna).