TABLETI

Apple je predstavio potpuno novi iPad Mini

18.03.2019 u 14:54

Bionic
Reading

Američki proizvođač računala predstavio je petu generaciju iPada mini opremljenu A12 Bionic procesorom, podrškom za Apple Pencil i boljim Retina ekranom

Apple je službeno predstavio novi iPad mini. Riječ je o tabletu manjih dimenzija koji pod poklopcem ima A12 Bionic procesor, podržava Apple Pencil periferiju, za ekran ima Retina prikaz, a cijena mu je 399 dolara - jednaka kao i kod prošle generacije.

Kalifornijski proizvođač navodi da uz pomoć A12 Bionic čipa iPad mini ima tri puta brže performanse i devet puta bržu grafiku od svojeg prethodnika. Poboljšane prednje i stražne kamere nude bolje performanse pri slabijem svjetlu, bolji FaceTime i brže snimanje videa u HD-u.

Novi iPad također ima isti LTE i Wi-Fi kao i iPad Pro, dok ljubitelji slušalica mogu koristiti i dalje 3.5-milimetarski priključak.

iPad mini je dostupan u srebrnoj, tamno sivoj (space gray) i zlatnoj boji te dolazi sa 64 ili 256 GB memorije. Cijena će mu biti 399 za Wi-Fi model i 529 za Wi-Fi+Cellular mode. Apple Pencil prve generacije košta 99 dolara. Prednarudžbe bi kod nas trebale krenuti tijekom sljedećih par dana, s time da će uređaj postati globalno dostupan od idućeg tjedna.

DRUŠTVENE MREŽE

Svakako isprobajte ove korisne značajke Instagrama

Pogledaj galeriju